Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σελήνη



Project Angara-A5: Η προσσελήνωση κοσμοναύτη είναι ο επόμενος στόχος της Ρωσίας.

Ο πύραυλος βαρέων βαρών που αναπτύσσεται από τη Ρωσία από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα, πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση από το διαστημοδρόμιο Βοστότσνι στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες λόγω τεχνικών προβλημάτων.



NASA: Έτσι θα εξελιχθεί η σημερινή σπάνια έκλειψη ηλίου. Βίντεο

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, θα διασχίσει τη Βόρεια Αμερική, περνώντας πάνω από το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.



Roscosmos: Ρωσία και Κίνα σκέφτονται να εγκαταστήσουν έναν πυρηνικό σταθμό στην Σελήνη

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Γιούρι Μπορίσοφ, δήλωσε πως η Ρωσία και η Κίνα σκέφτονται να εγκαταστήσουν έναν πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη περίπου το 2033-35.



NASA: Το φεγγάρι συρρικνώνεται – Σεισμοί και κατολισθήσεις απειλούν τις μελλοντικές αποστολές

Μια περιοχή του φεγγαριού που βρίσκεται στο κέντρο ενός νέου διεθνούς διαστημικού πεδίου επειδή μπορεί να περιέχει πάγο θα μπορούσε να είναι λιγότερο φιλόξενο από ό,τι πίστευαν οι ερευνητές πριν μερικά χρόνια σύμφωνα με νέα έρευνα.



Peregrine 1: Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος θα συντριβεί σήμερα στη Γη – «Η Astrobotic το έχει φέρει στην κατάλληλη τροχιά»

Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Peregrine 1, μετά από δέκα μέρες στο διάστημα, αναμένεται να συντριβεί σήμερα στη Γη.



ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε με επιτυχία για το φεγγάρι ο ιδιωτικός πύραυλος Vulcan

Την εκτόξευση του Vulcan –  του πρώτου ιδιωτικού αμερικανικού πυραύλου – μετέδωσαν ζωντανά πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης καθώς ξεκίνησε για μία ιστορική αποστολή: Ο πύραυλος θα επιχειρήσει να προσγειωθεί στην επιφάνεια της Σελήνης, μισό αιώνα μετά από την λήξη των προγραμμάτων Apollo.