Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ρωσικό ΥΠΕΞ



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν θέτουν τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ στα πρόθυρα της διακοπής

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα, στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Πούτιν, και μέσω του οποίου διαμηνύθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές θέτουν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας στα πρόθυρα της διακοπής.



Ρωσικό ΥΠΕΞ για Σκοπιανό: Το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Την εκτίμηση της Μόσχας ότι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών μετέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών.



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι επιθέσεις κατά της Συρίας θα επιδράσουν αρνητικά στην ειρηνευτική διαδικασία

Οι σημερινές αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις κατά συριακών στόχων θα επιδράσουν αρνητικά στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη

Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μερικές ώρες αφότου αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Δαμασκό με αεροπορικές επιδρομές σε απάντηση για μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.



Κρεμλίνο: Η απειλητική ρητορική δεν έχει θέση στη διεθνή διπλωματία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε απόψε ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό» το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγείρει και πάλι ζητήματα που διευθετήθηκαν όταν υπογράφτηκε η διεθνής συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ αλλά υπό όρους

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί έντιμα με την νέα αμερικανική κυβέρνηση, αλλά μια τέτοια συνεργασία είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που σταματήσουν οι προσπάθειες «περιορισμού» της Ρωσίας και οι παρεμβάσεις της στις εσωτερικές της υποθέσεις.