Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Ρωσική Ομοσπονδία



Μεγάλο πλήγμα στην Ορθόδοξη κληρονομιά της Ουκρανίας – Ζημιές στην ιστορική Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Οδησσό

Τραγικές είναι για μία ακόμα φορά οι εικόνες από την πολύπαθη Οδησσό: ένα τελευταίο κύμα επιθέσεων προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και σοβαρές ζημιές σε δεκάδες ουκρανικά αρχιτεκτονικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού ορθόδοξου καθεδρικού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.



Επίσκεψη του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στο Φανάρι, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, κ. Alexey Erkhov.

Ο κ. Erkhov συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο στην Πόλη, κ. Andrey Podelishev.



Επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αγκυρα

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε την Τρίτη, 29 Αυγούστου, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, κ. Alexei Εrkhov.

Ο κ. Εrkhov, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο στην Πόλη, κ. Dmitry Evdokimov, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.



Πούτιν: η Ρωσική Ομοσπονδία "καθυστέρησε" την παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη σχεδόν για ένα χρόνο

Η Ρωσία υπερκάλυψε τις υποχρεώσεις της στο πρωτόκολλο του Κιότο, ενώ η μείωση της εκβολής των αερίων συγκρίνεται με τον αθροιστικό ετήσιο όγκο της μόλυνσης της ατμόσφαιρας σε όλο τον κόσμο. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο συνέδριο του ΟΗΕ για τα θέματα του κλίματος στο Παρίσι, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.