Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

ραε



Πρώην πρόεδρος ΡΑΕ για Τέμπη: «Εάν δούλευαν τα συστήματα ασφαλείας θα είχε εκμηδενιστεί ο κίνδυνος ατυχήματος»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (2011-2016), Βασίλειος Τσιαμαντής, καταθέτοντας σήμερα Πέμπτη (18/1) στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη, τόνισε μεταξύ άλλων πως «εάν δούλευαν τα συστήματα ασφαλείας θα είχε εκμηδενιστεί ο κίνδυνος ατυχήματος».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:



ΡΑΕ: Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε 17 νομούς

Εισήγηση για την επιβολή «πλαφόν» στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε κάθε νομό σε όλη την Ελλάδα έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το μέτρο προτείνεται να έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου.



ΡΑΕ: Συναγερμός για ενδεχόμενη ενεργειακή κρίση τον χειμώνα

Για να μην έχουμε... εκπλήξεις και τον εφετινό χειμώνα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει ήδη προγραμματίσει τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μην απειληθεί η χώρα με μια νέα ενεργειακή κρίση όπως η περυσινή.



Τα νέα κριτήρια για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Εκπτώσεις από 22% έως και 83% στα τιμολόγια ρεύματος προτείνει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).



Άρση των περιορισμων ΝΟΜΕ ζητά η Κομισιόν

Την άρση των περιορισμών, τους οποίους έχει θέσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στις δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας, τύπου «ΝΟΜΕ», συνεχίζει να ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 



Κίνδυνος εκτίναξης της τιμής του ρεύματος από τα μέτρα της ΡΑΕ

Σε κατακόρυφη και απότομη αύξηση του κόστους ρεύματος οδηγούν μία σειρά από μέτρα που υλοποιεί η ΡΑΕ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των θεσμών την ώρα που η ηγεσία του υπ. Ενέργειας φέρεται να ασκεί πιέσεις στη ΔΕΗ για τη μείωση των τιμολογίων.