Εύκολο και νόστιμο σταφιδόψωμο
Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.
Υλικά
Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.
Υλικά
Οι επιστήμονες στη Βρετανία θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο ψωμιού ο οποίος θα είναι υγιεινός όπως το ολικής άλεσης, αλλά θα μοιάζει και θα έχει τη γεύση του λευκού.
Σύμφωνα με το BBC το έργο χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση για να βελτιώσει τα οφέλη των βρετανικών τροφίμων για την υγεία.
Υλικά για 2-3 φρατζόλες
Θα χρειαστείτε:
1 κιλό αλεύρι (το απλό, όχι αυτό που φουσκώνει)
Ξερή μαγιά (ζητήστε από το φούρνο, για 1 κιλό αλεύρι)
Λίγο αλάτι
¼ κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού γλυκάνισο
Χλιαρό νερό (προσοχή, όχι καυτό)
Με ένα χριστόψωμο το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 400 κιλά (όσο και το περσινό) θα μελώσουν φέτος τον Χριστό στην Αρναία Χαλκιδικής. Οι επαγγελματίες της περιοχής ξεκίνησαν από το πρωί τη διαδικασία παρασκευής ώστε να είναι όλα έτοιμα και το χριστόψωμο να μπει σε λαμαρίνα ειδικής κατασκευής με διαστάσεις 2x2 μέτρα.
Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο PNAS.
Δε χρειάζεται φούσκωμα και ξεκούραση. Απλά ζυμώστε το και χωρίς καθυστέρηση ψήστε το.
Υλικά Συνταγής
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γλ. αλάτι
1 ⅔ φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
λίγο νερό (1-2 κ.σ.)