Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Προεδρική Φρουρά



Η μυστική ζωή των Ευζώνων και η ιερή διαδικασία της ετοιμασίας τους για την πλήρη ακινησία

Το δικό του «ταξίδι» στο μεγαλείο της Προεδρικής Φρουράς και της εκπαίδευσης των Ευζώνων, έκανε ο Αντώνης Σρόιτερ στην εκπομπή «Αυτοψία» και αποκάλυψε τα μυστικά της δύσκολης εκπαίδευσης που διαρκεί έξι εβδομάδες ο δημοσιογράφος παρουσίασε μεταξύ άλλων την ιεροτελεστία της ετοιμασίας τους.



Αδελαΐδα: Με την συμμετοχή των Ευζώνων κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για το “ΟΧΙ”

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.



Στην Προεδρική Φρουρά η ΠτΔ, στην τελετή εορτασμού του Άη Γιώργη του Φουστανελά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην τελετή εορτασμού του Άη Γιώργη του Φουστανελά, προστάτη της Προεδρικής Φρουράς.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά, παρακολούθησε σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Τιμών την επίσημη παρουσίαση της Ευζωνικής Στολής αρχών του 1900, που δωρήθηκε από ιδιώτη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.



Θρήνος για τον Εύζωνα που «έσβησε» στα 24 χρόνια του

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς είναι ο εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς που ξεψύχησε. Έχασε τις αισθήσεις του λίγο μετά τη δεύτερη σκοπιά – Στο 401 διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θρήνος στην Πάτρα για τον ξαφνικό θάνατο του νεαρού μπασκετμπολίστα. Πως έμαθε το τραγικό νέο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.



Η Θρακιώτικη φορεσιά εντάχθηκε στην Προεδρική φρουρά

Την ένταξη της ανδρικής Θρακιώτικης φορεσιάς στην Προεδρική φρουρά, ζήτησε και πέτυχε η Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων. Στο έγγραφο της αποκρίθηκε το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας (έγγραφο 132/08,07,2015), οπότε μέλη του Δ.Σ.



Δείτε την παρέλαση των Ελλήνων ευζώνων στην Αδελαΐδα! (Βίντεο)

Στην εθνική εορτή της Αυστραλίας, Anzac Day, έλαβε μέρος η προεδρική φρουρά, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα προς τους Έλληνες εύζωνες.