Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

πράσινη ενέργεια



Αντί για σέρβις θα κάνουμε update: Έφτασε το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi

Η Xiaomi ξεκίνησε να ετοιμάζει το ηλεκτρικό της μοντέλο μόλις το 2021, αλλά ήδη πονοκεφαλιάζει παραδοσιακούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Tesla. Το πρώτο μοντέλο της μάρκας, το σεντάν Xiaomi SU7, είναι από σήμερα διαθέσιμο για παραγγελία στην Κίνα σε τιμές που ξεκινούν από τις 215.900 γουάν (€27.700).



Η πριμοδότηση πράσινων επενδύσεων βασικός άξονας της αναμόρφωσης του Αναπτυξιακού νόμου

Την εισαγωγή νέων κριτηρίων για την εισαγωγή στον Αναπτυξιακό νόμο σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με έμφαση στη μοριοδότηση πράσινων επενδύσεων.

Όπως σχολιάζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, «παραμένει στόχος να καταστεί ο Αναπτυξιακός νόμος χρήσιμο εργαλείο για την επαναβιομηχάνιση της ελληνικής οικονομίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση».



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια νέα στρατηγική για την προσαρμογή στα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια νέα στρατηγική η οποία θα ενισχύσει την ικανότητα της ΕΕ να προσαρμόζεται στα δυσμενή αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής. Το σχέδιο ανακοινώθηκε μία ημέρα αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος προειδοποίησε πως οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν κάνουν αρκετά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους.



Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα κατά των «καταστροφικών» κλιματικών κινδύνων, προειδοποιεί έκθεση

Η Ευρώπη κινδυνεύει να υποστεί «καταστροφικές» συνέπειες από την κλιματική αλλαγή αν δεν λάβει επείγοντα και αποφασιστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, προειδοποιεί σήμερα μια νέα ανάλυση της ΕΕ.



«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Έγκριση καταβολής επιδοτήσεων σε άλλους 1.368 δικαιούχους – Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Εγκρίθηκε η καταβολή 3.431.336,24 ευρώ σε άλλους 1.368 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν αιτηθεί επιδότησης, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών από το Υπουργείο τα κεφάλαια θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 28/12/2023.