Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 -

Θεσσαλονίκη: Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο Βυζαντινό Λουτρό από το Ωδείο Άνω Πόλης



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στο μοναδικό Βυζαντινό Λουτρό της οδού Θεοτοκοπούλου τρεις ξεχωριστές συναυλίες  του Ωδείου Άνω Πόλης με ελεύθερη είσοδο για περιορισμένο αριθμό θεατών. Για κράτηση θέσης καλείτε από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρες 11.00 έως 13.00 στο τηλέφωνο 2310.263703      

ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19.30 συναυλία με τίτλο «Ο  Astor συναντά τον Μάνο», με την συμμετοχή των σπουδαστών Κιθάρας Μίλτου Χατζηκάλφα  και Άλκη Κυρτσόγλου, Φλάουτου Νίκου Κακαϊδή.

Θεσσαλονίκη: Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο Βυζαντινό Λουτρό από το Ωδείο Άνω Πόλης

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναυλίες των σπουδαστών και καθηγητών του Ωδείου:

  • 27 Σεπτεμβρίου: «Ταξιδεύοντας με τα τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι»

Σπουδαστές Τραγουδιού Μαρίας Πρέκα

Πιάνο Γιώργο Καμπάς

      –   8 Οκτωβρίου: τελειόφοιτοι σπουδαστές κιθάρας του Μίλτου Χατζηκάλφα

ΩΔΕΙΟ ΆΝΩ ΠΟΛΗΣ

Από το Σεπτέμβρη του 2012 το Ωδείο Άνω Πόλης άρχισε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος. Επίσης διοργανώνει και παρουσιάζει μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΜΜΘ, το ΚΘΒΕ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου “MagnaGraecia” της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού μας, το Ωδείο μας έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της χώρας.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΟΥΤΡΟ

Το Βυζαντινό Λουτρό της Θεσσαλονίκης (Θεοτοκοπούλου 17), ένα από  τα ελάχιστα εναπομείναντα κοσμικά κτίσματα του Βυζαντίου, έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η αποκατάστασή  του ολοκληρώθηκε το 2014 και αποτελεί πλέον επισκέψιμο προορισμό.