Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πέντε εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα



Γιορτάστε τα Χριστούγεννα στην πόλη και αφεθείτε στη μαγεία των εορτών με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ο Καραγκιόζης στη Χαβάη, ο γκινιάρης Σκρουτζ στο Εθνικό Θέατρο, ο Καρυοθραύστης από την Αγία Πετρούπολη, ένα αφιέρωμα στην jazz αλλά και εορταστικά εργαστήρια για τους μικρούς φίλους των Χριστουγέννων, στις εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα.

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Ηλίας Καρελλάς παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη. Αυτήν τη φορά με άρωμα καλοκαιριού καθώς ο αγαπημένος όλων πρωταγωνιστής μεταφέρεται στην εξωτική Χαβάη. Ο λόγος;

Ο Μεγάλος Βεζίρης του αναθέτει να κρύψει το θησαυρό εκεί, καθώς φοβάται τον περιβόητο ληστή των Χριστουγέννων. Σε ρόλο έκπληξη οι Burger Project και το Λευτέρης Ελευθερίου, που «ντύνουν» μουσικά το χριστουγεννιάτικο ταξίδι του Καραγκιόζη. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

Χριστούγεννα στην Αγία Πετρούπολη

Η πιο χαρακτηριστική χριστουγεννιάτικη παράσταση έρχεται στην Αθήνα από την Αγία Πετρούπολη. Χριστούγεννα χωρίς Καρυοθραύστη δεν γίνονται, γι αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε τη μαγεία του κλασικού μπαλέτου με ζωντανή ορχήστρα.

Με σολίστ των μπαλέτων Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης και την 60μελή ορχήστρα του Θεάτρου το Christmas Theater στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου μετατρέπεται στον πιο κλασικό, εορταστικό προορισμό της ημέρας. Τιμή Εισιτηρίου:  5-54 ευρώ

Χριστούγεννα στο Half Note με τον Allan Harris

@Ayano Hisa

Με αφορμή τον εορτασμό από τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Nat King Cole αλλά και των Χριστούγεννα, ο «Nat King Cole του 21ου αιώνα», όπως αποκαλούν το Allan Harris, θα δώσει το παρών στη σκηνή του Half Note. Η σπάνια χροιά της φωνής του υπόσχεται τα πιο γλυκά, ερωτικά και απογειωτικά Χριστούγεννα , με ατμόσφαιρα Νέας Υόρκης!

Μοναδικά Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα

Στο ζεστό και φιλόξενο σπιτικό της Παραμυθοχώρας, ο Άι- Βασίλης και τα ξωτικά, ο Ρούντολφ, το Ασχημόπαπο και η Βασίλισσα του Χιονιού υποδέχονται τους μικρούς τους φίλους για να τους συστήσουν στις παραδόσεις και τα έθιμα των γιορτών μέσα από γεύσεις, μυρωδιές, κάλαντα, τραγούδια και παραμύθια.

Το πρωί των Χριστουγέννων στις 11.30 θα παρουσιαστεί η κουκλοθεατρική παράσταση «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας του Ευγ. Τριβιζά», ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας στις 13.00 στο εργαστήρι του Άι- Βασίλη οι μικροί επισκέπτες της Παραμυθοχώρας θα φτιάξουν σε κούκλα την Λουκία ή τον Οδοντίατρο.

Χριστουγεννιάτικη ιστορία στο Εθνικό Θέατρο

Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς διασκευάζεται από τον σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχο και φέρνει στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex τον θρυλικό Σκρουτζ.

Ένα συναρπαστικό μιούζικαλ από το Εθνικό Θέατρο που σας προσκαλεί να αφεθείτε στο όνειρο και τη φαντασία και να μοιραστείτε τη χαρά και τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.