Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Νέα έκδοση για τον «Λαβύρινθο του Πάνα»



Παρά τα όσα θαυμαστά προηγήθηκαν και ακολούθησαν στην καριέρα του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ «Λαβύρινθος του Πάνα» παραμένει ίσως η πιο πολυαγαπημένη ταινία του -το φιλμ όπου ο Μεξικανός σκηνοθέτης πάντρεψε με ιδανικές αναλογίες τις παραμυθένιες ευαισθησίες του με τη σκληρή πραγματικότητα και τον ισπανικό εμφύλιο, δημιουργώντας μια συναρπαστική και φαντασμαγορική πρωτότυπη μυθολογία.


 
 

Αυτή τη μυθολογία, ο Ντελ Τόρο ετοιμάζεται τώρα να επισκεφθεί ξανά, επεκτείνοντας το σύμπαν της ταινίας, όχι όμως με ένα συμβατικό κινηματογραφικό σίκουελ, αλλά μέσα από ένα βιβλίο.


 
 

Το «Pan’s Labyrinth: The Labyrinth of the Faun», όπως θα ονομάζεται, περιγράφεται ως μια «μεταμόρφωση της ταινίας» και θα περιλαμβάνει μια σειρά από διηγήματα που θα εξερευνούν περαιτέρω τον φανταστικό κόσμο όπου εκτυλίσσεται η ταινία και το φολκλόρ στοιχείο που την ενέπνευσε.


 
 

Ο Ντελ Τόρο συνυπογράφει το βιβλίο με την Κορνήλια Φούνκε -σεναριογράφο του «Inkheart» και επιτυχημένη συγγραφέα, και αρκετές από τις ιστορίες που θα περιέχονται σ’ αυτό προέρχονται από ιδέες που είχε ο Ντελ Τόρο κατά τη διάρκεια δημιουργίας της ταινίας, αλλά δεν χώρεσαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου.