Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κρούγκερ: Το Χόλιγουντ αλλάζει γιατί οι άνδρες φοβούνται



Η ηθοποιός Νταϊάν Κρούγκερ δήλωσε ότι κίνημα #Metoo (Και εγώ) που δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, άλλαξε τα πράγματα στον χώρο του κινηματογράφου «γιατί οι άνδρες φοβούνται», αλλά εξέφρασε αμφιβολία ότι οι αλλαγές αυτές θα διαρκέσουν πολύ.

«Επί του παρόντος τα πράγματα αλλάζουν γιατί οι άνδρες φοβούνται. Κάθε μέρα υπάρχει κάποιο νέο πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση», δήλωσε η γερμανίδα σταρ σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Φατίχ Ακίν, «In the Fade» για την οποία η Νταϊάν Κρούγκερ απέσπασε το Βραβείο Γυναικείου Ρόλου στο φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο.

«Αντίθετα, φοβάμαι ότι σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο, σε δέκα χρόνια, θα ακούμε ξανά τις ίδιες αιτιάσεις», πρόσθεσε η 41 ετών Κρούγκερ, η οποία κατήγγειλε επίσης τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

«Ουδέποτε έχω πάρει τον ίδιο μισθό με τον άνδρα συνάδελφό μου. Δεν είναι λογικό», δήλωσε με θυμό η πρωταγωνίστρια των ταινιών «Άδωξοι Μπάσταρδη» και «Τροία».

Το πρώην μοντέλο κάλεσε τους άνδρες να αγωνιστούν στο πλευρό των γυναικών προκειμένου οι συμπεριφορές να αλλάξουν μόνιμα. «Η καθεμιά μας πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, πρέπει πράγματι να είμαστε ενωμένες για τον σκοπό αυτό. Όμως, πολύ ειλικρινά, πιστεύω ότι οι άνδρες πρέπει να είναι στο πλευρό μας, πρέπει να έχουν το θάρρος και να υπερασπίζονται και τα δικά μας συμφέροντα. Δεν μπορούμε οι γυναίκες, μόνες μας, να αλλάξουμε τα πράγματα», τόνισε.