Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

"Hamletmachine" του Heiner Muller στο Ωδείο Αθηνών



Στο πλαίσιο των πτυχιακών τους εξετάσεων, οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, παρουσιάζουν το "Hamletmachine" του Heiner Muller, σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Γιώργου Ζαμπουλάκη. 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση 

Hamletmachine (Something is rotten in this age of HOPE) 

"Το Hamletmachine είναι ένα έργο ορόσημο για το Θέατρο. 

Μια γενιά μεγαλωμένη και εγκλωβισμένη μέσα στην κρίση, με όχημα την βίαιη ποίηση του Heiner Muller, βυθίζεται στην Ιστορία της Ευρώπης και μιλά για τα δικά της αδιέξοδα. Για την επάνοδο των ζόμπι του φασισμού, για την αποδοχή της ετερότητας, για την χρεωκοπία του εκστατικού καταναλωτισμού, για την κατάρρευση των ιδεολογιών. 

Ερευνά νέους τρόπους έκφρασης και σκηνικής επικοινωνίας. 

Μια ακουσματική πολυκεντρική παράσταση που βασίζεται στη διαρκή σκηνική μεταμόρφωση των ηθοποιών αλλά και της Σκηνοθεσίας. 

Μια νέα γενιά ηθοποιών, που καθώς συνθλίβεται κάτω από το βάρος των φιλοσοφικών και αισθητικών ιδεολογιών, ονειρεύεται και δημιουργεί τη δική της ουτοπία. 

"Να ανατρέψουμε όλες τις σχέσεις όπου ο άνθρωπος..."" 

Γιώργος Ζαμπουλάκης 

 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου 

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Γιώργος Ζαμπουλάκης 

Ηχητικός Σχεδιασμός: Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης 

Σκηνική πάλη: Θάνος Δερμάτης 

Φωνή: Αθηνά Τρέβλια 

Βίντεο-Μοντάζ: Θεόφιλος Γεροντόπουλος 

Τεχνική επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Αρτεμήσιος 

 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: 

Πάνος Αργυρόπουλος, Ιφιγένεια Βαρελά, Παντελής Καλογεράκης, Δημήτρης Καραμάνος, Μανώλης Κασιμάκης, Συμεών Κωστάκογλου, Μαρία Χριστίνα Μαντά, Μαρία Μιχαήλ, Σίλια Μπισιώτη, Βικτωρία Ελισάβετ Μπιτούνη, Κωνσταντίνα Σκανδάλη, Χριστίνα Σωτηριάδου, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, Ειρήνη Χουρμούζη, Εύη Χρόνη.