Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ένα ανέκδοτο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου και του Φώντα Λάδη



 

Η «3η Συλλογή» του Τάκη Κωνσταντακόπουλου

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έγινε γνωστός, κυρίως, από τις ξεχωριστές εκπομπές του «Στιγμές από το ελληνικό τραγούδι» στην ΕΡΤ στα χρόνια του ’80 και του ’90. Εκπομπές στις οποίες παρουσιάστηκαν δεκάδες σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, κάποιοι από αυτούς για πρώτη και μοναδική φορά. Εκτός όμως από την τηλεοπτική του δραστηριότητα, ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έχει μια αξιοπρόσεκτη διαδρομή σαν ερμηνευτής, τόσο δισκογραφικά, όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο «Συλλογή 3», με 21 καινούργια τραγούδια σημαντικών δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού. 

1.Takis Konstantakopoulos Syllogi

«Το λιμάνι απόψε»

Ανάμεσα στα 21 τραγούδια της «Συλλογής», είναι και δυο κομμάτια με στίχους του Φώντα Λάδη, που ηχογραφούνται και κυκλοφορούν για πρώτη φορά, το ένα σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου και το άλλο του Μάνου Λοΐζου, με τίτλο «Το λιμάνι απόψε», που είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε σήμερα. Στην ηχογράφηση έπαιξαν φυσαρμόνικα ο Μάνος Αβαράκης και μπουζούκι, κιθάρα, μπάσο ο Βασίλης Μαντόγλου, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση και την ηχοληψία.

Τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου υπογράφουν δημιουργοί όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Ξενοφώντας Φιλέρης, ο Ανδρέας Πρέζας, ο Μιχάλης Τερζής, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Χρύσανθος Μουζακίτης και άλλοι.
2.Takis Konstantakopoulos Syllogi
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα 21 τραγούδια ενέπνευσαν καλλιτέχνες και δημιούργησαν ισάριθμα εικαστικά έργα, ένα για κάθε τραγούδι, τα οποία κοσμούν το ένθετο της έκδοσης, που κυκλοφορεί από τον «Καθρέφτη Ήχων Αληθινών».