Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αλλάζει η ιστορία της ανθρωπότητας: Βρέθηκε Homo Sapiens 300.000 χρόνων στο Μαρόκο



Σημαντικότατα ευρήματα, τα οποία είναι ικανά να αλλάξουν την εξελικτική διαδρομή του ανθρώπου, βρέθηκαν σε ορυχείο στο Μαρόκο. Η πεποίθηση ότι ο πρώτος «μοντέρνος άνθρωπος» εμφανίστηκε πριν από 200.000 χρόνια στην Ανατολική Αφρική άλλαξε, καθώς τα νέα ευρήματα μετατοπίζουν την εμφάνιση του Homo Sapiens κατά 100.000 χρόνια πίσω και τον παρουσιάζουν στην περιοχή του σημερινού Μαρόκου, στη Βόρεια Αφρική.

Παλαιοανθρωπολόγοι βρήκαν οστά τουλάχιστον πέντε Homo Sapiens σε ορυχείο του Μαρόκου. Μετά την ανάλυση με τους πλέον σύγχρονους επιστημονικούς τρόπους, αποκαλύφθηκε ότι τα οστά ανήκαν σε ανθρώπους που έζησαν πριν από 300.000 χρόνια στην περιοχή και συγκεκριμένα 100 χιλιόμετρα δυτικά του Μαρακές.

Τα οστά βρέθηκαν πριν από χρόνια, αλλά οι πρόσφατες εξετάσεις που έγιναν σε δόντια που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, ανέδειξαν το πόσο σημαντικά ήταν τα ευρήματα αυτά, τα οποία αλλάζουν πολύ τις απόψεις των επιστημόνων για την ανθρώπινη ιστορία.

«Μας έδωσαν μία πολύ διαφορετική εικόνα. Μας πήγαν πολλά χρόνια πίσω. Πρόκειται για μία απόδειξη ότι η διαδικασία της εξέλιξης είναι πολύ διαφορετική απ' ότι πιστεύαμε», τόνισε ένας από τους επικεφαλής της έρευνας.