Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

πλοια



Bloomberg: Η Κίνα και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία με τους Χούθι για τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης είπαν στην Κίνα και τη Ρωσία ότι τα πλοία τους μπορούν να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν χωρίς να δέχονται επιθέσεις, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.



Στα χωρικά ύδατα του Ιράν εισήλθαν κινεζικά και ρωσικά πλοία για κοινά τα γυμνάσια

Στα χωρικά ύδατα του Ιράν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την Ισλαμική Δημοκρατία, εισήλθαν κινεζικά και ρωσικά πλοία.



Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που αναχωρούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.



Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλικά πλοία αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δύο drones σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Υεμένη

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι γαλλικά πλοία αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δύο drones σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Υεμένη.



Χειροπέδες σε λιμενικό που ζητούσε χρήματα και τσιγάρα για να αφήνει τα πλοία να περνούν χωρίς επιθεώρηση

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, ζήτησε και έλαβε λιμενικός, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία υπαλλήλου κατ’επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και λαθρεμπορία.



Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά του Άντεν

Στόχος των Χούθι έγινε έλληνόκτητο φορτηγό πλοίο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης.

Σύμφωνα με την εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας το πλοίο κατευθυνόταν προς Ινδία, με προέλευση τις ΗΠΑ και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από την δεξιά πλευρά του.