Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Πατριάρχης Σερβίας



Η Ορθοδοξία αποχαιρετά τον Πατριάρχη Σερβίας

Η Σερβία αποχαιρετά σήμερα τον Πατριάρχη της κυρό Ειρηναίο ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 το πρωί στο Βελιγράδι. Στον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα τελείται η Θεία Λειτουργία, (στις 10:00 ώρα Ελλάδος) όπου  προεξάρχει ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος.



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας

 

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συλλυπητήριο Γράμμα προς την Αγιωτάτη Εκκλησία της Σερβίας για την εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ:

ΤῇἉγιωτάτῃἘκκλησίᾳ Σερβίας,
Εἰς Βελιγράδιον.



Δηλώσεις του Πατριάρχη Σερβίας για το ουκρανικό ζήτημα

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να δώσει το αυτοκέφαλο στην Ουκρανική εκκλησία. Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος έκαναν για το θέμα, δηλώσεις.

Συγκεκριμένα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας κάνει αναφέρει:



Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πατριάρχης Σερβίας στη Θεσσαλονίκη

Η Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ Βαρθολομαίου στην Θεσσαλονίκη στέφθηκε με επιτυχία ενώ ιστορική ήταν η συνάντησή του με τον Πατριάρχη Σερβίας, ο οποίος έφθασε στην συμπρωτεύουσα το Σάββατο και θα παραμείνει ως την Κυριακή.



Συνάντησις τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου μετά τοῦ Πατριάρχου Σερβίας

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολο-μαῖος, ἐν τῷ πλαισίῳ τῆς ἐπισήμου ἐπισκέψεώς Του ἐν τῇ Ἱ. Μητροπόλει Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως διά τούς ἑορτασμούς τῆς 100ετηρίδος ἀπό τῆς λήξεως τοῦ Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τήν μεσημβρίαν τοῦ Σαββάτου, 29ης λήγοντος μηνός Σεπτεμβρίου, ἐδέξατο ἐν τῷ καταλύ-ματι Αὐτοῦ τόν Μακ. Πατριάρχην Σερβίας κ.κ.



Πατριάρχης Σερβίας: ''Χαιρετίζω την ευλογημένη ταύτη Σύναξη''

"Χαιρετίζω αυτή την ευλογήμενη Σύναξη εκ μέρους του Κλήρου και του λαού της Σερβίας, κατά την οποία εκπληρούνται οι προσδοκίες πολλών δεκαετιών όπως συνέλθει επί το αυτώ εν Συνόδω η Αγία Εκκλησία" ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.