Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

παγκοσμια ημερα

 

Το μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

«Αξίζει να τιμάται μια γλώσσα πολύτιμη ως παρακαταθήκη για τη Δύση και αναντικατάστατη ως θεμέλιο για την εθνική ταυτότητα του ελληνισμού», τονίζει το υπουργείο Παιδείας, στο μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.



29η Οκτωβρίου «Το εγκεφαλικό και προλαμβάνεται και θεραπεύεται»

Αυτό είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικών, όπως έχει καθιερωθεί η 29η Οκτωβρίου και ο Ελληνικός Οργανισμός Εγκεφαλικών προχωρά σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, του κοινού στέλνοντας το μήνυμα της πρόληψης.



Στις 2 Απριλίου η παγκόσμια ημέρα κατά των fake news

Παγκόσμια ημέρα της διασταύρωσης των ειδήσεων και της καταπολέμησης των ψευδών ή ψευδεπίγραφων ειδήσεων είναι πλέον η 2 Απριλίου. Τον θεσμό έχει θεσπίσει και προάγει το Παγκόσμιο Δίκτυο Διασταύρωσης Γεγονότων (International Factchecking Network).



Το σημερινό doodle της Google αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της σταθεράς π

Όπως κάθε χρόνο την 14η Μαρτίου, η Google γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του «π» και αφιερώνει το Doodle της στην μαθηματική σταθερά.

Οι λάτρες του «π» γιορτάζουν συνήθως την ημέρα με ένα κομμάτι πίτας (το αγγλικό όνομα του Π σημαίνει πίτα).



Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δέκα αποφθέγματα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και η google γιορτάζει με ένα ξεχωριστό doodle. Οι ρόλοι της γυναίκας; Πολλοί. Η γυναίκα σύζυγος, η γυναίκα μητέρα, επιστήμονας, δασκάλα, ζωγράφος, τραγουδίστρια, μουσικός, γιατρός, δικαστής, αθλήτρια και τόσα άλλα.