Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οστά



Βιταμίνη D: Συμπτώματα που σας προειδοποιούν ότι έχετε έλλειψη

Η βιταμίνη D είναι κοινώς γνωστή ως η βιταμίνη του ήλιου, αλλά τα οφέλη της για την υγεία την κάνουν να αξίζει να λαμβάνεται συμπληρωματικά όλο το χρόνο.

Μερικά από τα οφέλη του περιλαμβάνουν το να βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο, να ρυθμίζει την ανάπτυξη των κυττάρων και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.



Συναγερμός στην Κάρυστο για ανθρώπινα οστά σε παραλία

Συναγερμός σήμανε πριν λίγο στην αστυνομία Καρύστου και το λιμεναρχείο, μετά από ενημέρωση για ανθρώπινα οστά στην παραλία του Μαρμαρίου Ψιλή Άμμος.

Σύμφωνα με το evima.gr, περαστικός φαίνεται να είδε τα ανθρώπινα οστά την παραλία του Μαρμαρίου και αμέσως ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές.



Αυτό το γνωρίζατε; – Από πόσα οστά αποτελείται το ανθρώπινο σώμα;

 Τα μωρά γεννιούνται με περίπου 270 έως 300 οστά, μερικά από τα οποία είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από χόνδρους. Καθώς ένα μωρό μεγαλώνει, ένα σωρό οστά συγχωνεύονται, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό των οστών τους. Τα βρέφη, για παράδειγμα, έχουν συνήθως 33 σπονδύλους, σε σύγκριση με τους 24 που έχουν οι ενήλικες. Και το οστό του άνω βραχίονα έχει τρία έως τέσσερα μέρη.



Βιταμίνη D: Αυτά είναι τα 3 οφέλη που πρέπει να γνωρίζεις

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών.

 

Ονομάζεται βιταμίνη του ήλιου λόγω της ικανότητάς της να απορροφάται από το σώμα μέσω του ηλιακού φωτός. Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε λεπτά, εύθραυστα ή παραμορφωμένα οστά.



Θρίλερ στον Πηνειό -Βρέθηκαν κι άλλα οστά

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ανεύρεσης ανθρώπινων οστών στον Πηνειό κοντά στο φράγμα της Γυρτώνης, καθώς βρέθηκαν κι άλλα οστά στο ίδιο σημείο.

Μετά τα ευρήματα της περασμένης Τρίτης, όταν και συλλέχθηκαν οστά που κατά τις πρώτες πληροφορίες ανήκουν σε άνδρα, χθες οι εργαζόμενοι στην περιοχή βρέθηκαν μπροστά και σε άλλα μακάβρια ευρήματα.

 



Βρήκε ανθρώπινα κόκαλα σε σακούλα σκουπιδιών!

Σε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη προχώρησε ένας ρακοσυλλέκτης στο Νέο Ηράκλειο, αφού βρήκε οστά που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, είναι ανθρώπινα.