Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 -

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η σοβούσα οικολογική κρίσις και οι πυλώνες του οικοφιλικού πολιτισμού»



Αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή και στο οικολογικό πρόβλημα είναι το 11ο τεύχος της Επιστημονικής περιοδικής έκδοσης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου “Αχιλλίου Πόλις”, η οποία δημοσιεύει επίκαιρο κείμενο του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

“Είμεθα ευγνώμονες, όπως αναφέρει και ο εμπνευστής και αυτού του τεύχους Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, προς το πρόσωπο του Πατριάρχου, διότι είναι εκείνος ο οποίος πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί, ώστε το οικολογικό πρόβλημα να περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της μαρτυρίας της Ορθόδοξης πίστης στον 21ο αιώνα”, αναφέρεται στον πρόλογο του νέου τεύχους.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου προδημοσίευσε το κείμενο αυτό του Παναγιωτάτου, με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου, της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον, ώστε να μοιραστεί τον προβληματισμό του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, ο οποίος εκφράζει, με τον πάντοτε δυναμικό και γλαφυρό λόγο του, την αυθεντική ορθόδοξη προοπτική στο ζήτημα.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το κείμενο

Πηγή κειμένου: