Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ο Στρατός της Κύπρου υποκλίθηκε στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας



Στη 2η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού και στην ΕΛΔΥΚ έφτασε την Τετάρτη το μεσημέρι η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ως ενδιάμεσο σταθμό μετά την αναχώρησή της από την Ιερά Μητρόπολή Ταμασού και λίγο πριν την άφιξή της στην Λάρνακα.


Και στα δυο στρατόπεδα ήταν πραγματικά συγκινητικές οι στιγμές του προσκυνήματος των αξιωματικών, στρατιωτών και της ευλάβιας που έδειξαν στο Θεομητορικό Κειμήλιο, ενώ απέδωσαν τιμές την στιγμή της άφιξης της Τιμίας Ζώνης ψάλλοντας και τον Εθνικό Ύμνο.

Το Ιερό Κειμήλιο συνόδευσαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ Ησαϊας και ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ και οι συνοδείες τους .

Τελέσθηκε δέηση στα παρεκκλήσια των στρατοπέδων ενώ στις ομιλίες τους οι στρατηγοί αναφέρθηκαν στην μεγάλη ευλογία που δέχθηκαν με την έλευση της Αγίας Ζώνης.


Τόνισαν μάλιστα την σημαντική στιγμή για την Κύπρο κατά την οποία έφθασε η Αγία Ζώνη στη Μεγαλόνησο, λόγω της συμπλήρωσης των 50 ετών από την τουρκική εισβολή, εκφράζοντας την ευχή να βοηθήσει η Παναγία να ελευθερωθεί το νησί.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού κ Ησαϊας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της παρουσίας του Ιερού Κειμηλίου στα στρατόπεδα και στην πραγματικά μεγάλη ενίσχυση που θα λάβουν οι στρατιώτες από την Αγία Ζώνη ενώ ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ιστορία της Αγίας Ζώνης και στην θαυματουργική παρουσίας της στην ζωή όσων την προσκυνούν.