Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Μεγάλη Τρίτη στην Pemptousia TV



Κατά την Μεγάλη Τρίτη, η Εκκλησία μας επιτελεί λειτουργική ανάμνηση της παραβολής των Δέκα Παρθένων. Το νόημα αυτής της παραβολής είναι ότι πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να μη μείνουμε εκτός της Βασιλείας των Ουρανών, αφού δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο της έλευσης του Κυρίου.

Στον ON Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε ομιλίες και ψαλτικά για τη Μ. Τρίτη.

Οδοιπορικό Μεγάλης Εβδομάδας – Όρθρος Μεγάλης Τρίτης

Μουσικό Οδοιπορικό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας – Όρθρος Μεγάλης Τρίτης. Ψάλλει ο Βυζαντινός χορός ΕΥΦΩΝΟΝ, του Καθεδρικού Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Στυλιανού Ζαχαρίου – Μεγάλη Εβδομάδα 2023.

Λειτουργία ΜεταΛειτουργία – Μεγάλη Τρίτη

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου μας εξηγεί τα γεγονότα των Αγίων ημερών και συγκεκριμένα μιλάει για το συναξάρι της ημέρας.

Διονύσιος Ανατολικιώτης: Η Μεγάλη Τρίτη

Ο συντάκτης του τυπικού της Εκκλησίας της Ελλαδος, Διονύσιος Ανατολικιώτης, προσεγγίζει ερμηνευτικά, ιστορικά και υμονολογικά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης μέσα από τη λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας.

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Ο Χριστός δεν θέλει να Τον λυπηθούμε. Ο Χριστός δέχθηκε το Πάθος»

Παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, προς προσκυνητές την Μεγάλη Τρίτη του 2019, στο Συνοδικό της Μονής.