Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Λαοθάλασσα στην Λιτανεία για την Αγία Ζώνη στο Παραλίμνι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)



Με δάκρυα στα μάτια και προσευχές συνόδευσαν οι χιλιάδες Κύπριοι την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι της επαρχίας της ελεύθερης Αμμοχώστου το βράδυ του Σαββάτου.

Οι Κύπριοι μικροί και μεγάλοι πλημμύρισαν τους δρόμους της κωμόπολης ενώ οι μπάντες του Δήμου και των συλλόγων προπορεύονταν σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους. Το Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο λιτάνευσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ Βασίλειος πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινούς Πατέρες και Ιερείς της Μητροπόλεως κάνοντας δεήσεις υπέρ υγείας και υπέρ των κεκοιμημένων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η Τιμία Ζώνη εισήλθε και μέσα στους Ιερούς Ναούς που βρισκόταν στο διάβα της Πομπής όπου τελέσθηκαν δεήσεις τηρώντας το τυπικό το οποίο ακολουθείται την Μεγάλη Παρασκευή κατά την περιφορά του Επιταφίου.

Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές για τον λαό της Κύπρου που μετά από 34 χρόνια η Αγία Ζώνη βρισκόταν στον τόπο τους και στα σπίτια τους.
Ένωσαν όλοι τον πόθο τους, τις αγωνίες τους και τις αναζητήσεις τους σε μια κοινή προσευχή, με την Παναγία να είναι Πρέσβειρα και Σκέπη για την πολύπαθη Κύπρο.

Αποστολή Κύπρος Μαρία Γιαχνάκη
Βίντεο, φωτογραφία Ραφαήλ Γεωργιάδης
Μοντάζ Μαριάνθη Ματζίρη

 

                       

Πηγή κειμένου: 

orthodoxianewsagency