Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024 -

Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου βράβευσε αριστούχους πολύτεκνων οικογενειών της Φλώρινας



Σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει την Ελλάδα, η πολύτεκνη οικογένεια βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην κοινωνία αφού οι πόροι λιγόστεψαν, αλλά τα παιδιά πρέπει να προχωρούν την ζωή τους, να μορφώνονται και να εξελίσσονται για να χτίσουν το μέλλον αυτής της χώρας.

  • Αποστολή στη Φλώρινα: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό αυτών των οικογενειών που παλεύουν για μια ακέραια υγιή κοινωνία, προσφέροντας πάντα με την συνεργασία Μητροπόλεων και μετά από ευγενικές παρακλήσεις συλλόγων πολυτέκνων, οικονομική στήριξη σε μητέρες και χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές, φοιτητές.

Eκδήλωση βράβευσης νέων πολύτεκνων Μητέρων και Αριστούχων πολύτεκνων μαθητών καθώς και βράβευση για τις υπερπολύτεκνες μητέρες πραγματοποίησε για πρώτη φορά η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φλώρινας, το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Φλώρινας.

Τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ εκπροσώπησαν οι μοναχοί, π. Πορφύριος Ιερομόναχος και π. Παΐσιος ιερομόναχος, όπου ανέγνωσαν τις πατρικές ευχές και το μήνυμα του Γέροντα.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του π. Πορφυρίου:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

 
 
 
00:00
 
00:00
 

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος καλωσόρισε τους Βατοπαιδινούς πατέρες και στο πρόσωπο τους ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Aκούστε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

 
 
 
00:00
 
00:00
 

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.

 

Τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση την πολύτεκνη οικογένεια και τους οργανωτές, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιαννάκης Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, εκπρόσωπος του Δήμου Πρεσπών, της Αστυνομίας και Πρόεδροι Συλλόγων Πολυτέκνων από άλλες περιοχές.

Συνολικά βραβεύθηκαν 157 άτομα, φοιτητές, πολύτεκνες Μητέρες και υπερπολύτεκνες μητέρες με χρηματικά ποσά, προσφορά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι και παραδοσιακά τραγούδια από την Μακεδονική Βυζαντινή Χορωδία Άγιος Αγαθάγγελος υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαδόπουλου.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη χορευτική παράσταση από το τμήμα εθνογραφίας και χορού του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης υπό την επιμέλεια της κα Ελευθερίας Τρυφών.