Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

3η ημέρα προσκύνησης της Αγίας Ζώνης στη Λάρνακα – Χιλιάδες προσκυνητές από την Κύπρο και το εξωτερικό



Χιλιάδες είναι οι πιστοί που συρρέουν στον Ιερό Ναό της Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β’ Λάρνακας οι οποίο συρρέουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη η οποία, από το απόγευμα της Τετάρτης, βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Η Κύπρος βρίσκεται σε πνευματικό συναγερμό από τις αρχές Φεβρουαρίου με αφορμή την έλευση της Αγίας Ζώνης. Η ατελείωτες ουρές, η μεγάλη χαρά του πιστού λαού της Μεγαλονήσου και η συμμετοχή νέων ανθρώπων μαρτυρούν την ανάγκη για πνευματική ενίσχυση την οποία έχουν οι πιστοί. 

Κύπρος – Αποστολή: Μαρία Γιαχνάκη

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Η αγάπη και ο σεβασμός του πιστού λαού για την Παναγία μας δεν έχει όρια. Εκτός από τους Κυπρίους στην Αγιοτόκο νήσο μετέβησαν και από την Ελλάδα για να προσκυνήσουν του ιερό Θεομητορικό Κειμήλιο. Συγκεκριμένα, την Αγία Ζώνη προσκύνησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ενώ αναμένεται να φτάσει και ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων. Επίσης, οι Σεβασμιώτατοι συνοδεύονται από ομίλους προσκυνητών. Προσκυνητές έχουν καταφθάσει από την Ρουμανία και την Γεωργία.

Ο ναός της Αγίας Θέκλας έχει τη μεγάλη ευλογία να δέχεται της Αγία Ζώνη την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος μαζί με τον κλήρο και τον λαό της Επαρχίας του. Οι νέοι άνθρωποι δίνουν ελπίδα για το μέλλον της Κύπρου και της Ορθοδοξίας. Δεν αρκούνται μόνο στο να λάβουν τη Χάρη της Παναγίας μας προσκυνώντας την Αγία Ζώνη, αλλά την διακονούν συνδράμοντας στις λειτουργικές ανάγκες του ναού για την ομαλή εξέλιξη του προσκυνήματος.

Το προσκύνημα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα. Το Θεομητορικό Κειμήλιο τίθεται σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας Συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Β’ Λάρνακας έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 το πρωί.

Κάθε δύο ώρες θα τελείται παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ο ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ. Το προσκύνημα αυτό έδειξε για άλλη μια φορά τον πόθο των Κυπρίων και την αγάπη τους στην Παναγία.

Δείτε βίντεο από την υποδοχή της Αγία Ζώνης στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου: 

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη