Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 -

Τι προκαλεί το φριζάρισμα στα μαλλιά και πώς να το αποτρέψετε -Ειδικοί δίνουν τις λύσεις



Όποιο κι αν είναι το κούρεμα ή το χρώμα που έχετε επιλέξει για τα μαλλιά σας, ό,τι styling κι αν κάνετε, ένα είναι σίγουρο: τα φριζαρισμένα μαλλιά δεν κάνουν διακρίσεις και επιπρόσθετα μπορούν να κάνουν κάθε μέρα, μία bad hair day.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ειδικοί έχουν μιλήσει για το φριζάρισμα και έχουν προσπαθήσει να δώσουν λύσεις στο αιώνιο πρόβλημα των γυναικών.

Στο Womans World, πιστοποιημένοι τριχολόγοι και celebrities hairstylists αποκαλύπτουν τις αιτίες που φριζάρουν τα μαλλιά και δίνουν απλά μυστικά για να το αποτρέψετε.

Τι προκαλεί το φριζάρισμα στα μαλλιά
Τα μαλλιά φριζάρουν κυρίως λόγω έλλειψης υγρασίας, λέει στο Womans World η Helen Reavey, πιστοποιημένη τριχολόγος και ιδρύτρια της Act+Acre. Και προσθέτει:

«Όταν τα μαλλιά είναι ξηρά, η επιδερμίδα «ανυψώνεται», επιτρέποντας στην υγρασία να περάσει και να διογκώσει τις τρίχες, προκαλώντας φριζάρισμα. Η υγρασία μπορεί να επιδεινώσει το φριζάρισμα αυξάνοντας την ποσότητα υγρασίας στον αέρα που αλληλεπιδρά με τα μαλλιά.

Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι πιο φριζαρισμένα από τα ίσια. Ο κομμωτής διασημοτήτων Gregg Giannillo εξηγεί πως όσες έχουν σγουρά μαλλιά που είναι ξηρά έχουν πιο τραχιά επιδερμίδα από όσες έχουν ίσια μαλλιά.

Σύμφωνα με τον Anthony De Los Santos, ιδιοκτήτη και ιδρυτή του DOLO New York Hair Studio, υπάρχουν τρεις κύριες αιτίες φριζαρίσματος: Το υπερβολικό λούσιμο, η υπερβολική τριβή και οι συνήθειες styling.

Πιο συγκεκριμένα, η Reavey λέει ότι το υπερβολικό λούσιμο και η χρήση σκληρών σαμπουάν μπορεί να ξηραίνει την κεφαλή και να συμβάλλει στο φριζάρισμα. Γι 'αυτό είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών με άλατα, σιλικόνες, αλκοόλες και αρώματα.

Όσον αφορά το styling, «Η συχνή χρήση σεσουάρ, η ισιωτική και το σίδερο για μπούκλες μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά και να οδηγήσουν σε φριζάρισμα», λέει η Reavey.

Επιπλέον, ο Giannillo λέει: «Η πετσέτα που στεγνώνει τα μαλλιά τρίβοντάς τα πολύ δυνατά ενισχύει το φριζάρισμα».

Πώς να αποτρέψετε το φριζάρισμα
Δοκιμάστε πετσέτες μικροϊνών

Το απαλό αυτό ύφασμα στεγνώνει τα μαλλιά και μπορεί να μειώσει την υπερβολική τριβή. Έτσι, θα αποτραπεί το φριζάρισμα και θα μειώθει ο χρόνος στεγνώματος στο μισό.

Χρησιμοποιήστε προστατευτικό θερμότητας

Χρησιμοποιώντας ένα προστατευτικό θερμότητας, πριν από το styling με ζεστά εργαλεία δημιουργείται ένα προστατευτικό φράγμα μεταξύ των μαλλιών και του σιδήρου. Περιορίστε επίσης το styling θερμότητας χρησιμοποιώντας τα με φειδώ.

Εφαρμόστε βαθύ μαλακτικό

Μια μάσκα μαλλιών βαθιάς περιποίησης μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα αποκατασταθεί η υγρασία. Φόρμουλες πλούσιες σε γλυκερίνη και βούτυρο καριτέ θα προσθέσουν επιπλέον ενυδάτωση και θα θρέψουν τις άκρες που έχουν υποστεί βλάβη από τη θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε λάδι μαλλιών

Χρησιμοποιήστε λάδι μαλλιών για να επαναφέρετε την ενυδάτωση σε νεκρά ή ξηρά άκρα. Αναζητήστε λάδια με έλαιο αργκάν, καθώς προστατεύει τα μαλλιά από τις ακτίνες UV, βελτιώνει τη λάμψη και μειώνει το φριζάρισμα.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά με δροσερό νερό

«Τελειώστε το ντους σας με ένα δροσερό ξέβγαλμα για να σφραγίσετε την υγρασία στην επιδερμίδα των μαλλιών», προτείνει η Reavey.

Κρατήστε τα χέρια μακριά από τα μαλλιά

«Αποφύγετε να αγγίζετε τα μαλλιά σας – όσο περισσότερο τα αγγίζετε, τόσο περισσότερο διαταράσσετε την επιδερμίδα και ενθαρρύνετε το φριζάρισμα», σημειώνει η Reavey.