Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πώς να θωρακίσετε την ευαίσθητη επιδερμίδα σας..



 

Αν ανήκετε στο 50% των γυναικών με ευάλωτη επιδερμίδα, μάθετε εδώ πώς θα αντιστρέψετε το πρόβλημα, με μια ρουτίνα εντατικής ...σκληραγώγησης.

Οι επιστήμονες της δερματολογίας λένε ότι οι μισές γυναίκες του πλανήτη αποκτούν ολοένα και περισσότερη ευαισθησία επιδερμίδα καθώς περνούν τα χρόνια της βιολογικής τους ηλικίας, με έξτρα επιβαρυντικό παράγοντα -σε κάθε ηλικία- την ραγδαία κλιματική αλλαγή -που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Πώς μπορείτε να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ανοσοποιητική ικανότητα και αντοχή στις ευαισθησίες;

 Πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του πανεπιστημίου του Στάνφροντ της Καλιφόρνιας, με τη συμμετοχή 3.000 γυναικών κάθε ηλικίας από 14 χώρες με επιβαρυμένες περιβαλλοντικές συνθήκες, οδήγησε στη δημιουργία μιας οδηγίας ασφαλούς και αποτελεσματικής καλλυντικής θεραπείας, η οποία αποτελείται από 3 απλά βήματα και αποσκοπεί  στην ενδυνάμωση του δέρματος που υποφέρει από συχνές φλεγμονές, μόνιμη ευαισθησία και τάσεις πρόωρης γήρανσης -«... ακόμη και λίγο με τα 25 έτη», σύμφωνα με την μελέτη.

  Βήμα 1: Ο σχολαστικός καθαρισμός

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, ο επιμελής καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ αποτελεί το πρώτο βασικό βήμα για ένα δέρμα λιγότερο ευάλωτο στις περιβαλλοντικές συνθήκες και κατά πολύ πιο ανθεκτικό σε αίτια που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση (στρες, κάπνισμα, κακή διατροφή, έλλειψη σωματικής άσκησης κλπ.).

Βήμα 2: Το toner της εξισορρόπησης

Ένα ευαίσθητο δέρμα βάλλεται πιο σφοδρά από τους επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία και οι ρύποι. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η χρήση ενός toner με αντιοξειδωτικές βιταμίνες και αγνά φυτικά εκχυλίσματα, γεγονός που ενισχύει και εξισορροπεί την ενυδάτωση της επιδερμίδας και την βελτιστοποίηση των κυτταρικών μηχανισμών αυτοθεραπείας.