Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές



Όπως συμβαίνει με τα ρούχα, τα μαλλιά και τα αρώματα, έτσι και το μανικιούρ δεν γινόταν να μην επηρεαστεί από την "Old Money" αισθητική, μια τάση που έχει κάνει "χαμό" τελευταία στα social media.

Αυτή η αισθητική, που μάλλον χαρακτηρίζεται καλύτερα ως τρόπος ζωής παρά ως τάση, αφορά τη μίνιμαλ και διαχρονική κομψότητα και style που αποπνέει ένα πολυτελές, "ακριβό" look. Αναφέρεται στην classy γυναίκα που ξέρει να προσέχει την εμφάνισή της και δείχνει πάντοτε κομψή και cool, με τον πιο μίνιμαλ δυνατό τρόπο.

Φέρε στο μυαλό σου γυναίκες όπως η Sofia Richie - ο γάμος της μάλιστα πριν μερικούς μήνες προκάλεσε τέτοια φρενίτιδα χάρη στα posh outfits που φόρεσε όλο το τριήμερο, που δεν θα ήταν παράλογο να πούμε ότι ο όρος αναδύθηκε και πάλι στα trends χάρη στην ίδια. Αλλά και οι royals που τόσο θαυμάζονται από όλο τον πλανήτη, έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια αυτή την τάση στο μανικιούρ.

Όσον αφορά στο πώς δείχνει ένα "Οld Μoney manicure", αυτό είναι πάντοτε λιτό και μίνιμαλ, χωρίς πολλές φανφάρες και λεπτομέρειες που κουράζουν. Αυτό άλλωστε είναι και το μικρό μυστικό για πετυχημένα Old Money looks: ο κανόνας του less is more. Στην πράξη, τα μανικιούρ που κερδίζουν τις πιο κομψές γυναίκες έχουν πάντοτε απαλούς χρωματισμούς, με τα νύχια να είναι βαμμένα σε παστέλ ροζ, απαλό μπεζ ή εκρού, κλασικό γαλλικό, ενώ είναι περασμένα ακόμα και με διάφανο βερνίκι.

Και μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, που όμως κάνει τη διαφορά: τα νύχια είναι κομμένα κοντά ή σε μέτριο μήκος (και όχι πολύ μακριά), σίγουρα πάντως είναι φουλ περιποιημένα, χωρίς ίχνος παρωνυχίδων ή ξηροδερμίας που κάνει τα άκρα να δείχνουν παραμελημένα. 

Δες μερικά παραδείγματα: