Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ημέρα της Γυναίκας: 5 θρυλικές προσωπικότητες που άλλαξαν για πάντα το γυναικείο στυλ



Και οι πέντε τους, κατάφεραν, με τον τρόπο τους να επηρεάσουν τη ρότα της μόδας και να γίνουν θρύλοι της, που άφησαν, αφήνουν και θα συνεχίζουν να αφήνουν τη δική τους "στιλιστική" κληρονομιά στο γυναικείο ντύσιμο.

 

Coco Chanel

cc3 81a0c

Η Gabrielle Bonheur Chanel, ή αλλιώς, "Coco Chanel", λάτρευε την καινοτομία. Η διάσημη σχεδιάστρια ήταν μια γυναίκα που δε φοβήθηκε να τολμήσει και να αλλάξει μια για πάντα το γυναικείο ντύσιμο, ενσωματώνοντας το ανδρόγυνο στοιχείο, αλλά και προωθώντας το γυναικείο δυναμισμό, μέσα από τις κλασικές, διαχρονικές και πάντοτε κομψές συλλογές της.

 

Jackie Kennedy

JAcquelineKennedy 1024x1024 44e0f

H Jacqueline Lee Bouvier - aka Jackie O' ή Jackie Kennedy - είχε το δικό της τρόπο να εντυπωσιάζει μέσα από το ντύσιμό της. Η ίδια ήθελε πάντοτε να δείχνει κομψή και εκλεπτυσμένη, παρά σέξι, προτιμούσε τα ταγιέρ από τα κολλητά φορέματα, αγαπούσε τα αξεσουάρ και λάτρευε τις πέρλες. Τα μεγάλα γυαλιά ηλίου ήταν το σήμα κατατεθέν της, εξ' ού και η ονομασία τους, "Jackie O'".

 

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn 1956 a7ccf

Το μικρό μαύρο φόρεμα που φόρεσε στην ταινία "Breakfast at Tiffany's" η Audrey Hepburn, ήταν ένα σημείο-σταθμός στο γυναικείο στυλ. Όπως, σταθμός στο γυναικείο στυλ, ήταν και η διαχρονική κομψότητα που χαρακτήριζε όλες τις εμφανίσεις της, είτε επρόκειτο για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ, είτε για έναν απλό πρωινό περίπατο στην πόλη. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει, "η κομψότητα είναι η μοναδική ομορφιά που δεν ξεθωριάζει ποτέ".

 

Πριγκίπισσα Diana

DIANA PRESS 01 1254x1400 b4ed2

Γιατί το στυλ της συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς, τόσα χρόνια μετά το θάνατό της; Η Diana Frances Spencer, ήταν μια γυναίκα στην οποία δεν άρεσαν οι κανόνες, τα πρωτόκολλα και τα "συνηθισμένα". Γι' αυτό, μάλιστα, πολλές φορές, οι εμφανίσεις της γίνονταν αντικείμενο συζήτησης στο Παλάτι του Buckingham, αλλά και αντικείμενο σχολιασμού από τις tabloid εφημερίδες. Η πριγκίπισσα Diana ήξερε τι έκανε με το στυλ της: Το ντύσιμό της αντιπροσώπευε κάθε στιγμή της ζωής της και η εξέλιξή του, ακολουθούσε αυτήν της καθημερινότητάς της. Το "παραμυθένιο πριγκιπικό στυλ" με το οποίο ξεκίνησε, ακολούθησε μια πιο μίνιμαλ, θηλυκή, αλλά και δυναμική στιλιστική ταυτότητα, ενώ η ίδια στράφηκε προς μη-βρετανικούς οίκους, για να διαμορφώσει μια πιο international εικόνα. Την εικόνα της σοφιστικέ, σικάτης προσωπικότητας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για οίκους μόδας, αλλά και καθημερινές γυναίκες μέχρι σήμερα.

 

Anna Wintour

promo.original.600x0 57feb

Αυτή η γυναίκα μπορεί να μην έχει τόσο ξεχωριστό προσωπικό στυλ(φορά σχεδόν το ίδιο στυλ φορέματος, ψηλοτάκουνα μπεζ σανδάλια το καλοκαίρι και μπότες το χειμώνα, εδώ και αρκετά χρόνια), όμως είναι αναμφισβήτητα η "σιδηρά κυρία της μόδας". Αποφασίζει το ποιες θα είναι οι τάσεις κάθε σεζόν, δίνοντας συμβουλές στους μεγαλύτερους σχεδιαστές, καθιερώνει, ή αποκαθηλώνει style icons και μοντέλα και ένα μόνο της βλέμμα αρκεί για να γίνει μια τεράστια αλλαγή σε μια collection, ένα εξώφυλλο, ή μια ολόκληρη διοργάνωση. Η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, είναι η γυναίκα για την οποία θα μιλάμε πολλά χρόνια ακόμη και που σίγουρα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχει κάτι καινούριο να μας προσφέρει.