Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 -

Η θεραπεία που θα δώσει τέλος στον ερεθισμό και στο ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής



Έχετε ποτέ παρατηρήσει λευκά σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής ή έχετε νιώσει ερεθισμό;

Μήπως απλά ξεφλουδίζει και δε γνωρίζετε το λόγο;
Το ξεφλούδισμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, σε πολλούς. Από hair experts αλλά και δερματολόγους συνίσταται η απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής, με κατάλληλα προϊόντα.

Τα απολεπιστικά για το τριχωτό της κεφαλής, είτε πρόκειται για ένα scrub που θα γυαλίσει το επιφανειακό στρώμα, είτε για ένα τονωτικό με βάση χημικά που διασπούν το νεκρό δέρμα και τη συσσώρευση, θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε και να επαναφέρετε την ισορροπία στα μαλλιά σας.

Μεταξύ άλλων, τα απολεπιστικά παρέχουν βαθύ καθαρισμό για να καθαρίσετε τη συσσώρευση προϊόντων, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και την περίσσεια λιπαρότητα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μεγαλύτερο όφελος από τη χρήση ενός απολεπιστικού για το τριχωτό της κεφαλής είναι οι ιδιότητες μείωσης της συσσώρευσης. Τα απολεπιστικά του τριχωτού της κεφαλής λειτουργούν για να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα προϊόντων που μπορούν να φράξουν τους θύλακες των τριχών και να επιβραδύνουν την ανάπτυξη. Κάποια μπορεί να λειτουργήσουν για να αυξήσουν τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία επίσης διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, οι θρεπτικές φόρμουλες που διαθέτουν μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ξεφλουδίσματος, του κνησμού στο τριχωτό της κεφαλής και της πιτυρίδας λόγω των ικανοτήτων τους να συσσωρεύονται.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής είναι καθαρό από νιφάδες, ερυθρότητα και ερεθισμούς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φυσικών και χημικών απολεπιστικών;
Τα φυσικά απολεπιστικά, συνήθως με βάση τη ζάχαρη ή το αλάτι, είναι σκευάσματα που γυαλίζουν το επιφανειακό στρώμα του δέρματός σας με το χέρι, ενώ τα χημικά απολεπιστικά χρησιμοποιούν οξέα που αλλοιώνουν τη συσσώρευση του προϊόντος και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Οι κρύσταλλοι ζάχαρης και αλατιού χρησιμοποιούνται συχνά ως φυσικά απολεπιστικά σε προϊόντα για το τριχωτό της κεφαλής για να γεμίσουν απαλά το δέρμα. Χημικά απολεπιστικά όπως τα άλφα υδροξυοξέα, το γαλακτικό οξύ και το γλυκολικό οξύ και τα βήτα υδροξυοξέα όπως το σαλικυλικό οξύ, διασπούν τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους από την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής. Εκτός από τα scrub για το τριχωτό της κεφαλής, είναι αρκετά χρήσιμα και τα εργαλεία για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Τα εργαλεία μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, συχνά κατασκευασμένα από σιλικόνη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για απολέπιση.

 

Πηγή κειμένου: 

bovary