Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Για ποιο λόγο πρέπει να κάνεις καθαρισμό προσώπου με ατμό;



Για τον καθαρισμό προσώπου χρησιμοποιείται ατμός ο οποίος βοηθάει να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, ενώ χαρίζει απίστευτη χαλάρωση και αναζωογόνηση. 

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να μάθεις όλα τα οφέλη που προσφέρει ο ατμός στο δέρμα.

Γιατί να κάνω καθαρισμό προσώπου με ατμό;

Για αρχή, ο καθαρισμός με ατμό χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια… Έχει τη δυνατότητα να ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας, καθαρίζοντας τους από το σμήγμα. Μαλακώνει τα μαύρα στίγματα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η αφαίρεσή τους. Παράλληλα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας μία υγιή και φυσική λάμψη. Αν το ενσωματώσεις στη skincare routine σου 1 με 2 φορές την εβδομάδα θα αποχαιρετήσεις το θαμπό δέρμα από την πρώτη κιόλας φορά.

Με ποιον τρόπο γίνεται ο καθαρισμός με ατμό;

Στην αγορά υπάρχουν εργαλεία ατμού που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την επιδερμίδα του προσώπου. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία κατσαρόλα ή έναν βραστήρα. Βράσε νερό και στη συνέχεια τοποθέτησέ το σε ένα μεγάλο μπωλ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μία πετσέτα για να σκεπάσεις το κεφάλι σου πάνω από το μπολ με το βραστό νερό. Αυτό θα αποτρέψει τους υδρατμούς να εξατμιστούν. Κάνε υπομονή για 15 λεπτά και… είσαι έτοιμη!

Προσοχή! Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται σε καθαρή επιδερμίδα, για να μπορέσουν οι πόροι να ανοίξουν σωστά. Επίσης, μετά τον ατμό δεν πρέπει να παραλείψεις να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου. Ο ιδρώτας και οι βρωμιές μπορούν να εισχωρήσουν μέσα στους ανοιχτούς πόρους και να εμφανιστούν σπυράκια, ερεθισμοί ακόμα και μολύνσεις.

Σε περίπτωση που έχεις ακμή ή ευαίσθητο δέρμα πριν δοκιμάσεις τον ατμό μόνη στο σπίτι καλό θα ήταν να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο σου.