Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εσύ ήξερες ότι πρέπει να βάζεις οπωσδήποτε αντηλιακό και στα χείλη;



Δεν χρειάζεται να σου πω πολλά ακόμα για το πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία. Ειδικά σε μία χώρα που ο ήλιος καίει πολύ και πολλές μέρες το χρόνο, η αντηλιακή προστασία θεωρείται κάτι παραπάνω από απαραίτητη και μάλιστα όχι μόνο την ώρα της παραλίας.

Το αντηλιακό προσώπου δεν έχει πια εποχή. Χρησιμοποιείται όλο το χρόνο και το καλοκαίρι απλά γίνεται πιο συχνή η ανανέωση και ίσως να ανεβαίνει το SPF. 

Υπάρχει όμως ένα σημείο στο πρόσωπο που μάλλον αγνοείς και όμως έχει εξίσου ανάγκη την αντηλιακή προστασία με το υπόλοιπο πρόσωπο, ίσως και λίγο περισσότερο και δεν είναι άλλο από τα χείλη.

Η επιδερμίδα που τα περιβάλλει είναι πιο λεπτή, επομένως όπως αφυδατώνονται και σκάνε πιο εύκολα από το υπόλοιπο πρόσωπο, έτσι είναι πιο εύκολο να καούν από τον ήλιο με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Φυσικά, μπορεί στο νεσεσέρ που έχεις στην τσάντα θαλάσσης σου να υπάρχει ένα lip balm με αντηλιακή προστασία, αλλά το θέμα είναι ότι τα περισσότερα φτάνουν το SPF 15 ή 20. Σίγουρα όμως έχουν ανάγκη από μεγαλύτερο δείκτη, γι’ αυτό η λύση είναι απλά η πιο συχνή ανανέωση.

Για να μην σου διαφεύγει, φρόντισε να διαλέξεις ένα lip balm που σου αφήνει ωραία αίσθηση και να επιδιώκεις να το απλώνεις ξανά. Από την άλλη, υπάρχουν και lipsticks με δείκτη προστασίας που σε βοηθούν να έχεις και τέλεια βαμμένα χείλη και προστασία από τον ήλιο.