Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Εσείς γνωρίζετε τις «θαυματουργές» ιδιότητες που έχει το γιαούρτι ως καλλυντικό;



Το ελληνικό γιαούρτι κάνει θραύση στο εξωτερικό αποκτώντας όλο και περισσότερους οπαδούς. Οι λόγοι, προφανείς.

​Κατ’ αρχάς, είναι πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο του εξωτερικού, διαφέροντας όχι μόνο στην πυκνότητα, την υφή και τη γεύση του, αλλά και στην πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία σύστασή του.

Στην υπηρεσία της ομορφιάς

 Φουλ σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Α, ιχνοστοιχεία και προβιοτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνει πολύ καλό στο γαστρεντερικό σύστημα. Ωστόσο, μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά όταν εφαρμόζεται τοπικά. Εχει αποτοξινωτική, μαλακτική, τονωτική και εξισορροπητική δράση σε κάθε τύπο επιδερμίδας.

Πιο συγκεκριμένα, το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, ένα άλφα υδροξυοξύ που κάνει ήπια απολέπιση, βιταμίνη Α που έχει αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες, αλλά και λιπίδια που ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό ενυδατώνοντας την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, τα πολύτιμα προβιοτικά του με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση καταπολεμούν την ακμή.

Άρα το γιαούρτι είναι ένα καλλυντικό – πασπαρτού, που ακόμα και μόνο του, όταν απλώνεται σαν βελούδινη μάσκα στο πρόσωπο, όχι μόνο συμβάλλει σε μια λαμπερή, ομοιόμορφη όψη, αλλά και στην καταπολέμηση της περιστασιακής ακμής και των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Δέρμα

Για αντιγήρανση

Φτιάχνουμε μια μάσκα γιαούρτι με μέλι και τριαντάφυλλο. Τι θα χρειαστούμε: 6-7 φρέσκα ροδοπέταλα * 2 κ.σ. βιολογικό ροδόνερο * 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι * 1 κ.σ. μέλι ελάτης. Για την εκτέλεση, κομματιάζουμε ή χτυπάμε σε ένα γουδί τα ροδοπέταλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε για να καθυστερήσουμε τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης είναι να προσθέσουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε 4 κ.σ. γιαούρτι. Απλώνουμε τον συνδυασμό στο πρόσωπο και στον λαιμό για μισή ώρα περίπου 3 φορές την εβδομάδα.

Για λάμψη

Μια απλή μάσκα με γιαούρτι 2-3 φορές την εβδομάδα θα κάνει το δέρμα απαλό και λαμπερό. Τι κάνουμε: Αρχικά καθαρίζουμε το πρόσωπο και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το γιαούρτι στην επιδερμίδα, το οποίο θα συγκρατήσει την υγρασία που πήρε από το νερό. Αφήνουμε το γιαούρτι να μείνει περίπου 20-30 λεπτά και το λακτικό οξύ να κάνει το θαύμα του και στη συνέχεια ξεπλένουμε.