Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Αραίωση μαλλιών: 3 πολύ συχνά λάθη που την προκαλούν



Τα πλούσια, μακριά μαλλιά αποτελούν πηγή αυτοπεποίθησης, αλλά και σύμβολο θηλυκότητας. Η έντονη τριχόπτωση ωστόσο ταλαιπωρεί περίπου το ένα τρίτο των γυναικών. Η αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού είναι εξαιρετικά συχνή στις γυναίκες, κάτι το οποίο δεν οφείλεται μόνο στις ορμονικές αλλαγές και την κληρονομικότητα, αλλά και στα παρακάτω τρία πολύ συχνά λάθη περιποίησης και styling, που ίσως κάνετε κι εσείς:

Αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σε γυναίκα | 3 λαθη που την προκαλούν

Βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας

Η χρόνια χρήση χημικών θέτει σε κίνδυνο την καλή υγεία των μαλλιών και κάνει πιο συχνή την αραίωση στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. 

 

Επιλέγετε σε καθημερινή βάση sleek χτενίσματα

 

Μπορεί να αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων χρόνων, ωστόσο τα sleek χτενίσματα, όταν γίνονται σε καθημερινή βάση, δημιουργούν ένταση στις ρίζες με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και σιγά σιγά να εμφανίζεται αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ ξανά να κάνετε το αγαπημένο σας χτένισμα. Σημαίνει απλά ότι δεν θα πρέπει να το επιλέγετε σε καθημερινή βάση, ενώ ιδανικά θα πρέπει να προτιμάτε τις πιο loose εκδοχές του.

Δεν φροντίζετε το τριχωτό της κεφαλής

Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρηθούν τα μαλλιά μακριά και πλούσια. Εκτός από το ότι είναι πολύ σημαντικό να λούζεστε σωστά, έτσι ώστε να απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα προϊόντων και οι ρύποι από το τριχωτό, είναι εξίσου απαραίτητο να φροντίζετε για τη θρέψη και την ενυδάτωση της περιοχής με θεραπείες, έλαια και serums

Director's Note: Μερικές ακόμα αιτίες της αραίωσης μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σε μια γυναίκα είναι επίσης η εμμηνόπαυση, η χημειοθεραπεία, η πρόσφατη τεκνοποίηση, οι παθήσεις θυρεοειδούς και η κληρονομικότητα.

Αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σε γυναίκα | Πώς αντιμετωπίζεται;

Για να περιοριστεί η αραίωση μαλλιών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σε μια γυναίκα είναι πολύ σημαντική η σωστή φροντίδα του τριχωτού, αλλά και των ίδιων των μαλλιών. Αυτό περιλαμβάνει το καλό λούσιμο, την απολέπιση και την ενυδάτωση του τριχωτού μία φορά την εβδομάδα, αλλά και την θρέψη των μαλλιών με μάσκες κι έλαια.

Εξίσου σημαντική είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με λιγότερο άγχος και μια ισορροπημένη διατροφή, ο περιορισμός του heat styling και των συχνών βαφών, αλλά και της υιοθέτησης sleek χτενισμάτων.