Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 -

5+1 tips για την αντιμετώπιση της ξηρής επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι -Πώς θα αποκτήσει υγιή λάμψη



Το ξηρό, θαμπό δέρμα είναι σχεδόν αναπόφευκτο στο τέλος του καλοκαιριού – ωστόσο υπάρχουν τρόποι να επαναφέρετε τη λάμψη του. 

Ακολουθώντας κάποιες συμβουλές μπορείτε εύκολα να επιταχύνετε την αποκατάσταση της κουρασμένης από τον ήλιο και την άμμο επιδερμίδας από την κορυφή ως τα νύχια.

Ακολουθούν οι πιο χρήσιμες συμβουλές μία ανάσα πριν ενταχθείτε στο mood της νέας σεζόν.

 

Κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα

Όλοι οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της τακτικής απολέπισης (δύο φορές την εβδομάδα είναι ιδανικά) εάν θέλετε πραγματικά να δείτε μια αλλαγή στο δέρμα σας. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος πρέπει να αφαιρεθούν, ώστε τα προϊόντα περιποίησης και ενυδάτωσης να μπορούν να διεισδύσουν σωστά. Επιπλέον εάν θέλετε να παρατείνετε το μαύρισμά σας μέχρι το φθινόπωρο, να κάνετε απολέπιση ανά δύο έως τρεις ημέρες. Να θυμάστε, όσο περισσότερο κάνετε απολέπιση, τόσο καλύτερο θα είναι το φυσικό φινίρισμα της επιδερμίδας σας.
Αγαπημένο απολεπιστικό από Rare Beauty:

 

Δοκιμάστε μπάνιο με έλαια

Αν βυθιστείτε στο νερό, τα άλατα εισέρχονται στο δέρμα σας και βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων με πιο ήπιο, πιο φυσικό τρόπο.

Χρησιμοποιήστε μάσκα LED

Ιδανικό για την αντιμετώπιση των μυριάδων προβλημάτων του δέρματος, το φως LED είναι εξαιρετικά καλό για να ξεκλειδώνει το λαμπερό, λείο δέρμα. Ο βασικός λόγος είναι ότι το κόκκινο φως μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της φυσικής ενυδάτωσης στο δέρμα. Μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό, η συνέπεια είναι το κλειδί, ακόμα και να πρόκειται για μάσκα LED. Οπότε μήπως χρειάζεται να έχετε μία στο σπίτι σας;

 
 

Αυξήστε τα ωμέγα-3 σας

Όσον αφορά την ενυδάτωση, αυτό που τρώτε είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που εφαρμόζετε στο δέρμα σας. Λόγω του φραγμού του δέρματος, πρέπει να ενυδατώνετε το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, όπως ο σολομός, οι σπόροι chia και οι ξηροί καρποί, μπορούν όλα να βοηθήσουν στην υποστήριξη της φυσικής ενυδάτωσης εκ των έσω. Φροντίστε επίσης να πίνετε αρκετό νερό. Δεν θα επηρεάσει άμεσα τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός σας, αλλά θα ενισχύσει τη συνολική υγεία σας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του δέρματος.

Μην παραμελείτε τα χέρια και τα πόδια σας

Λόγω της άμμου και του αλατιού, οι ξηρές, σκασμένες φτέρνες είναι ένα κοινό θέμα. Δοκιμάστε ένα ενυδατικό λάδι σώματος ή μια θεραπευτική κρέμα ποδιών.