Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 -

5 μυστικά από make up artists για να δείχνετε νεότερη μετά την ηλικία των 40



Καθώς μεγαλώνουμε, ειδικά όταν περνάμε την ηλικία των 40, το δέρμα μας αλλάζει και αρχίζουμε να παρατηρούμε λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, τα χείλη και το μέτωπο και παράλληλα η επιδερμίδα μας μπορεί να δείχνει πιο θαμπή.

Δεν έχουμε την φρεσκάδα όπως είχαμε νεότερες και είναι λογικό. Ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε στο make up και προσθέτουμε χρόνια στην εμφάνισή μας.

Σύμφωνα με το express.co.uk, ένα από τα λάθη που κάνουμε είναι να ακολουθούμε πιστά τάσεις που δεν μας ταιριάζουν. Για παράδειγμα, η αισθητική "Clean Girl" ή η εμφάνιση "Demure and Mindful" μπορεί να είναι δημοφιλείς, αλλά αυτά τα aesthetics μπορεί να μας κάνουν να μοιάζουμε μεγαλύτερες από όσο είμαστε.

Ο make up artist Wayne Goss, ο οποίος έχει περισσότερους από 4.000.000 ακόλουθους στο κανάλι του στο YouTube, μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό δίνει πέντε συμβουλές για να φαίνεστε νεότερη.

5 συμβουλές από make up artist για γυναίκες άνω των 40
Βρείτε το στιλ σας και μείνετε με αυτό για πάντα

Μπορεί να ακούγεται βαρετό να διατηρείς το ίδιο χτένισμα ή να ακολουθείς την ίδια ρουτίνα μακιγιάζ, αλλά ο Wayne αναφέρει: «Όταν κοιτάζεις διασημότητες που δείχνουν υπέροχες, όπως για παράδειγμα η Sandra Bullock, ακολουθούν την ίδια ρουτίνα μακιγιάζ για χρόνια. Όπως και τα μαλλιά σου, αν μπορείς να βρεις ένα στιλ και να παραμείνεις σε αυτό, όταν κοιτάς τις παλιές σου φωτογραφίες , θα φαίνεσαι πάντα ίδια».

Μην ακολουθείτε καμία τάση

Τα εμβληματικά προϊόντα από μεγάλα brands ομορφιάς, θα είναι για πάντα κλασικές επιλογές. Είναι δοκιμασμένα και γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους, επομένως αποτελούν «σταθερές αξίες». Σκεφτείτε ένα αψεγάδιαστο δέρμα, ροζ μάγουλα, ελαφρώς ηλιοκαμένη επιδερμίδα- έτσι ακριβώς πρέπει να είναι η τάση που θα ακολουθήσετε στο μακιγιάζ».

Αποφύγετε την προσθήκη υπερβολικής υφής στο δέρμα

«Υπάρχει μια τάση όταν μεγαλώνουμε να εφαρμόζουμε περισσότερα προϊόντα και περισσότερο μακιγιάζ, και αυτό είναι λάθος, καθώς αυτό μας γερνάει», σημείωσε ο makeup artist. Επενδύστε σε έναν ενυδατικό ορό και μια κρέμα προσώπου για πρωί και βράδυ.

Μην χαμογελάτε όταν απλώνετε ρουζ

Θέλουμε ένα ανυψωμένο βλέμμα, οπότε όταν χαμογελάτε, «το μήλο των μάγουλων σηκώνεται ψηλά, αλλά όταν σταματήσετε να χαμογελάτε, χαμηλώνει», όπως δήλωσε ο Wayne το ρουζ πρέπει να τοποθετηθεί «πολύ χαμηλά μέχρι το στόμα» - ακολουθώντας το σχήμα το προσώπου σας.

Κατανοήστε το σχήμα των ματιών σας

Ο ειδικός παρατήρησε επίσης ότι πάρα πολλοί άνθρωποι ακολουθούν το YouTube "πώς να" βίντεο από άτομα που "δεν έχουν τα ίδια σχήματα ματιών". Ο Wayne είπε ότι η κατανόηση του σχήματος των ματιών σας βοηθά να κατανοήσετε τι βλέμματα πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε.

«Η κατανόηση του σχήματος των ματιών σας είναι κάτι πολύ σημαντικό στο μακιγιάζ. Για παράδειγμα, βλέπω πολλούς που ακολουθούν πιστά συμβουλές από βίντεο στο TikTok σχετικά με το πώς να βάλουν eyeliner σε αμυγαλωτά μάτια κ.ο.κ χωρίς να έχουν οι ίδιοι αυτό το σχήμα ματιών... Επίσης, αν έχετε μαύρους κύκλους, σακούλες ή μεγάλο καπάκι καλό θα είναι να βάλετε μόνο μάσκαρα και τίποτα περισσότερο».