Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

όμηρος



Βρέθηκε πινακίδα των Χετταίων που αναφέρεται στον Τρωικό πόλεμο

Μια νεοανακαλυφθείσα πινακίδα των Χετταίων παρουσιάζει εντυπωσιακές αντιστοιχίες με την αφήγηση της Ιλιάδας του Ομήρου (Pariyamuwa/Priam, Wiluša/Ilion, Alaksandu/Alexander) και μαρτυρεί τραγούδια των Λουβιανών της δεύτερης χιλιετίας για την πτώση της Τροίας.



Πέπλο Μυστηρίου στη Σαουδική Αραβία: Αγνοείται εδώ και οκτώ μήνες η πριγκίπισσα Μπασμά

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της πριγκίπισσας Μπασμά μπιντ Σάουντ μπιν Αμντουλαζίζ Αλ Σαούντ στη Σαουδική Αραβία.



Φυλακισμένος στη νοτιοδυτική Γαλλία κρατά όμηρο έναν υπάλληλο - Μέσα στην ίδια την φυλακή!

Συναγερμός σήμανε για ομηρία σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, στη νοτιοδυτική Γαλλία.



Άνδρας κρατάει όμηρο τον πατέρα του σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ο άνδρας είναι τοξικομανής και σύμφωνα με πληροφορίες τσακώθηκε με τον πατέρα και την μητέρα του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Ο δράστης ξαφνικά πέταξε έξω από το σπίτι στη Νέα Σμύρνη την μητέρα του και συνεχίζει να κρατά τον πατέρα του ως όμηρο, με την απειλή ενός μαχαιριού. Μάλιστα τον έχει απομονώσει σε ένα δωμάτιο.



Ένα θερινό σχολείο στο Λονδίνο αφιερωμένο στον Όμηρο

Η λειτουργία ενός θερινού σχολείου αφιερωμένου αποκλειστικά στον αρχαίο Έλληνα δημιουργό των ποιητικών κειμένων της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, Όμηρο, συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL) στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας. Μαθητές όλων των ηλικιών επιστρέφουν κάθε χρόνο για να συνεχίσουν τη μελέτη πάνω στον αρχαίο ποιητή.



Ένα πολυεθνικό θερινό σχολείο για τον Όμηρο στo Λονδίνο

Ανάμεσα στα δεκάδες θερινά σχολεία των πανεπιστημίων της Βρετανίας για τις κλασσικές σπουδές στην αρχαιοελληνική γραμματεία, ένα και μοναδικό αφορά αποκλειστικά τον Όμηρο. Και καταφέρνει, στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, να προσελκύει «μαθητές» μέχρι και 86 ετών, από όλο τον κόσμο, που επανέρχονται κάθε χρόνο για να συνεχίσουν τη μελέτη στον αρχαίο ποιητή.