Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος



Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ασταύρωτος Χριστιανισμός δεν υπάρχει – Ουδείς Άγιος έφαγε γλυκό ψωμί σε τούτο τον κόσμο



Η συμβολική κίνηση Ερντογάν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την ορκωμοσία του

Σε μια συμβολική κίνηση προέβη ο Τούρκο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2023.



Πατριάρχης Ιερεμίας Α’ & Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης: Ποιοι είναι οι δύο νέοι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η αναγραφή στον Κώδικα του Οικουμενικού Πατριαρχείου των δύο νέων Αγίων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πρόκειται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία Α’ και τον Μοναχό Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη.



Χριστός Ανέστη! Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως και τα μηνύματα Προκαθημένων

“Οι Χριστιανοί είναι οι «έχοντες ελπίδα», οι προσδοκώντες την ερχομένην Βασιλείαν του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ως την τελικήν πραγματικότητα, ως πληρότητα ζωής και γνώσεως, ως χαράν πεπληρωμένην, όχι μόνον διά τας επερχομένας γενεάς, αλλά διά σύμπαν το ανθρώπινον γένος απ’ αρχής και άχρι της συντελείας του αιώνος”.



Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη, χθες το βράδυ, στην περιοχή των Τεμπών, από το οποίο έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν δεκάδες συνάνθρωποί μας.



Στην Ίμβρο το ύστατο χαίρε στην αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Ζαχαρώ (ΦΩΤΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος και οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης αποχαιρέτισαν σήμερα την αδελφή του Ζαχαρώ στην Ίμβρο.

Μετά από επιθυμία της, η αδελφή του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας ετάφη στη γενέτειρά της, την Ίμβρο. Η Ζαχαρώ Αναστασιάδου εκοιμήθη την στις 18 Ιανουαρίου 2023 μετά από νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική στην Πεύκη.