Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 -
Ξάστερος ουρανός

23 °C

Σήμερα, 20. Οκτωβρίου 2018

Πωλείται και στα περίπτερα πλέον το ηλεκτρονικό εισιτήριοΆρχισε η διάθεση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και από τα περίπτερα, τα οποία μάλιστα διαθέτουν και τα μειωμένα εισιτήρια. 

Σύντομα αναμένεται να εκδοθούν οι ηλεκτρονικές κάρτες για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. 

Περίπου 250 περίπτερα έχουν λάβει φακέλους με 10 + 1 εισιτήρια, τα οποία διατίθενται σε 1 ηλεκτρονικό εισιτήριο, συνολικής αξίας 13,50 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Ήδη, η δεσμίδα των μειωμένων εισιτηρίων πωλείται σε 60 περίπτερα της Αθήνας΄και του Πειραιά. Ορισμένα απ αυτά θα διαθέτουν και τα εισιτήρια τηςμιας διαδρομής.

Επίσης, διατέθηκαν φάκελοι για 10 + 1 εισιτήρια μειωμένου κομίστρου, αξίας6 ευρώ και φάκελοι 5 εισιτηρίων μειωμένου κομίστρου, αξίας 3 ευρώ.

Οι επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ μπορούσαν – μέχρι πρότινος – να προμηθευτούν ηλεκτρονικά εισιτήρια σε περίπου 10 σημεία (σε ΚΤΕΛ, στο λιμάνι Πειραιά, κλπ) και σε όλους τους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ. Ωστόσο, ορισμένοι επιβάτες δεν εξυπηρετούνταν από τα ανωτέρω σημεία, καθώς κυκλοφορούν αμιγώς με λεωφορεία ή τρόλεϊ και γι αυτό ο ΟΑΣΑ προχωρεί στον εφοδιασμό ολοένα και περισσοτέρων περιπτέρων με ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Εντός των ημερών στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ θα βρίσκεται ο κατάλογος με τα περίπτερα που θα πουλούν εισιτήρια. Ορισμένα απ’ αυτά θα διαθέτουν και τα εισιτήρια της μιας διαδρομής.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο φαίνεται να περιορίζει τη λαθρεπιβίβασηΟι επικυρώσεις εισιτηρίων πολλαπλασιάστηκαν.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν οι ηλεκτρονικές κάρτες για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης και ενδεχομένως η διαδικασία να μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω διαδικτύου.