Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ



Έφτασαν οι δύο νέοι παθολόγοι στο νοσοκομείο Λήμνου - Ξεκίνησαν πάλι οι χημειοθεραπείες

Ομαλοποιείται σταδιακά η έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν εργαζόμενοι και ασθενείς στο νοσοκομείο της Λήμνου, με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Ελλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών, αλλά ακόμα και τη διακοπή των χημειοθεραπειών των ογκολογικών ασθενών.


Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Νοσοκομείο Λήμνου για υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας της Λήμνου μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της γιατρού Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.



Νοσοκομείο Λήμνου: Παθολόγος εφημερεύει... 32 μέρες χωρίς ρεπό - Στα όρια της εξάντλησης το προσωπικό στα νησιά

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου όχι μόνο αρνείται να υπογράψει την άδεια της, αλλά έδωσε και εντολή στην παθολόγο να συνεχίσει τις εφημερίες ως ... το τέλος Ιουλίου, οπότε και θα μετακινηθεί συνάδελφος της από το -επίσης υποστελεχωμένο- νοσοκομείο Μυτιλήνης για να την αντικαταστήσει.



Εργαζόμενοι νοσοκομείου Λήμνου: «Καταλάβετε το, κινδυνεύουμε!»

Η λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια ασφαλείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, λένε οι εργαζόμενοι: "Έχουμε έναν επικουρικό αναισθησιολόγο που με προφορικό εντέλλεσθε εφημερεύει 60 συνεχόμενες μέρες εντός νοσοκομείου. Η κατάσταση λόγω της συνεχιζόμενης εργασίας του ιατρού χωρίς την ελάχιστη ξεκούραση που προβλέπει ο νόμος, τείνει να γίνει επικίνδυν