Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025 -

Μεξικάνικα αυγά με κόκκινη καυτερή σάλτσα και τορτίγιες



Μεξικάνικα αυγά με κόκκινη καυτερή σάλτσα και τορτίγιες. Πικάντικο ξύπνημα…

Υλικά:

  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκες κόκκινες ή πορτοκαλί πιπεριές, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό τσίλι
  • 3 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 x 400γρ. κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένα σε φέτες
  • 6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής ή βιολογικής
  • 6 τορτίγιες
  • 150γρ. τυρί τσένταρ, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καπάκι για αυτό) το ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε μερικά κουταλάκια ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά για να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε κονσέρβες και να χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι τις σπάμε λίγο. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό, τότε χαμηλώνουμε σε μέτρια την φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ώστε η σάλτσα αρχίσει να πήζει.
  2. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Βάζουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από την κορυφή του μείγματος, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ανοίγουμε μικρούς κύκλους μέσα στην σάλτσα και σπάμε τα αυγά εκεί. Βάζουμε από πάνω το καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 3-4 λεπτά. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες, παράλληλα. Μπορούμε να τις βάλουμε στον φούρνο στους 180ºC για 4 λεπτά ή στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Όταν τα αυγά ψηθούν όπως θέλουμε κλείνουμε τη θερμότητα και βάζουμε όπως είναι το τηγάνι στο τραπέζι. Σερβίρουμε με τις τορτίγιες και το τυρί τσένταρ. Μπορούμε να τυλίξουμε τις τορτίγιες με τυρί, αυγό και κόκκινη σάλτσα.