
Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο, το οποίο δείχνει ιερόσυλο διαρρήκτη να «εισβάλει» ημίγυμνος σε ιερό ναό των Χανίων και να κλέβει μεγάλο χρηματικό ποσό.
Το περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια Χανίων, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το Flashnews.gr, ο δράστης ήταν ημίγυμνος και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα ύφασμα.
Αρχικά έσπασε το τζάμι του παραθύρου που βρίσκεται στο ιερό και εισέβαλε στην εκκλησία ενώ εκτιμάται ότι κόπηκε καθώς σε διάφορα σημεία αίμα του ναού βρέθηκαν ίχνη αίματος
Στη συνέχεια ο διαρρήκτης κατευθύνθηκε στα παγκάρια τα οποία έσπασε και κατέστρεψε προκειμένου να πάρει από μέσα όσα χρήματα υπήρχαν. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο στο μεγάλο χρηματικό ποσό που έκλεψε, καθώς άρπαξε και ρολόγια, δαχτυλίδια και καδένες που είχαν αφήσει πιστοί για τάματα.