Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 -

Ο Κάρολος διέκοψε τη θεραπεία για τον καρκίνο όσο βρίσκεται στην Αυστραλία: Χαμογελαστός και ευδιάθετος στην πρώτη εμφάνισή



Γέμισε η Όπερα του Σίδνεϊ με φωτογραφίες του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλας προς τιμή τους, μιας και το βασιλικό ζευγάρι της Βρετανίας έκανε το πρώτο επίσημο ταξίδι του στην Αυστραλία.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το απόγευμα της Παρασκευής αλλά η πρώτη τους επίσημη εμφάνιση έγινε σήμερα το πρωί (20.10.2024) σε λειτουργία της Αγγλικανικής εκκλησίας «Saint Thomas».

Στο σημείο βρέθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου, με κάποιους να ζητωκραυγάζουν από ενθουσιασμό και κάποιους άλλους να κρατούν πλακάτ με συνθήματα υπέρ της «αποαποικιοποίησης» της Αυστραλίας.

Αν και αυτό το ταξίδι είναι το 17ο που κάνει ο Κάρολος στην Αυστραλία, είναι το πρώτο του ως βασιλιάς αλλά επίσης και το πρώτο του μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό από την ημέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Για να μπορέσει να κάνει την επίσκεψη στην περιοχή, διέκοψε και τις θεραπείες του.

H Όπερα του Σίδνεϊ στολίστηκε με φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους – Reuters/ Toby Melville

Το βασιλικό ζεύγος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας – Reuters/ Toby Melville

Αμέσως μετά τη λειτουργία, το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε το κτίριο του Νομοθετικού Συμβουλίου Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου είχε βρεθεί και πριν 50 χρόνια, το 1974, στους τότε εορτασμούς, για τα 150 χρόνια λειτουργίας του.

Σήμερα που έγινε ο εορτασμός για τους 2 αιώνες λειτουργίας του, ο βασιλιάς Κάρολος παρέδωσε συμβολικό δώρο μία κλεψύδρα, για να μετράει τον χρόνο.Αυστραλός που διαμαρτύρεται για την μοναρχία – Reuters/ Toby Melville

O βασιλιάς Κάρολος έξω από την «Saint Thomas» – Reuters/Aaron Chown

Αργότερα ο Κάρολος εκφώνησε έναν σύντομο λόγο μπροστά στο νομοθετικό συμβούλιο της πολιτείας της Νότιας Νέας Ουαλίας, δείχνοντας την χαρά του για το πρώτο του ταξίδι ως βασιλιάς αλλά και χαιρετώντας «την υπόσχεση και τη δύναμη της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».

«Από τότε που ήμουν εδώ το 1974, και παρεμπιπτόντως ήρθα για πρώτη φορά στην Αυστραλία πριν από σχεδόν 60 χρόνια, κάτι που είναι ελαφρώς ανησυχητικό.

Και στο πνεύμα του να σηματοδοτήσω το πέρασμα του χρόνου, είναι μεγάλη μου χαρά να κάνω ένα μικρό δώρο στη Βουλή. Είναι στην πραγματικότητα μια κλεψύδρα – ένα χρονόμετρο ομιλίας – για να βρίσκεται στην αίθουσα και να σταθεί μάρτυρας στο επόμενο κεφάλαιο του Νομοθετικού Συμβουλίου», είπε με χαμόγελο ο βασιλιάς της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Ο Κάρολος θα περάσει το υπόλοιπο της Κυριακής στο «Admiralty House», την κατοικία του γενικού κυβερνήτη της Αυστραλίας, του εκπροσώπου της μοναρχίας στη χώρα.

Οι Αυστραλοί θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία να δουν από κοντά το βασιλικό ζεύγος αύριο, όταν επισκεφθούν την πρωτεύουσα, Καμπέρα.

Η φοβία της Καμίλα για τα αεροπλάνα

Αν και το βασιλικό ζεύγος έφτασε μαζί στην Αυστραλία, με τους παπαράτσι να τους «πιάνουν» με τις ομπρέλες τους να κατεβαίνουν τα σκαλιά του βασιλικού αεροπλάνου, ο βασιλιάς ξεκίνησε το ταξίδι του στις 17 Οκτωβρίου, με την Καμίλα να μπαίνει στο αεροπλάνο λίγες ημέρες νωρίτερα.

Reuters//Toby Melville 

Reuters/Victoria Jones

Ο λόγος… για να «σπάσει» στη μέση το 20ωρο ταξίδι, μιας και δεν μπορεί να διαχειριστεί τις μεγάλες σε αποστάσεις πτήσεις επειδή φοβάται τα αεροπλάνα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως όταν η Καμίλα καλείται να κάνει υπερπόντιες περιοδείες, πρώτα κάνει μία στάση σ’ ένα κέντρο ολιστικών θεραπειών και διαλογισμού στην Ινδία, για να χαλαρώσει μέσω ομοιοπαθητικής και γιόγκα.

Μία δεύτερη τεχνική που φέρεται πως χρησιμοποιεί είναι η Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης, ή αλλιώς «βελονισμός χωρίς βελόνες».

Με αυτόν τον τρόπο η βασίλισσα Καμίλα δέχεται μικρά χτυπήματα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να μειωθεί είτε ο πόνος είτε το στρες που νιώθει ένα άτομο.