5
Νοεμβρίου
2023
- 13:23
Τελευταία τροποποίηση στις 5 Νοεμβρίου, 2023 - 13:23
Υλικά
4 μερίδες χοιρινό (μπριζολάκια χωρίς κόκαλο, λαιμός ή παντσέτα), γύρω στα 800 γρ.
1½ μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1½ ποτηράκι κρασί
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά της σούπας πράσινο ή μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι, πιπέρ
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι με ψηλά τοιχώματα και ροδίζετε το χοιρινό κι απ’ τις δυο πλευρές. Το βγάζετε και το φυλάτε στην άκρη.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο ίδιο λάδι και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
- Ξαναβάζετε το χοιρινό στο σκεύος, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το αλκοολούχο.
- Προσθέτετε νερό να μισοκαλύπτει τα υλικά και σιγοψήνετε μέχρι να εξατμιστεί, γυρίζοντας το κρέας ενδιάμεσα.
- Συμπληρώνετε με λίγο νερό ακόμη, ρίχνετε και τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μείνει μόνο η σάλτσα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε δυο τρεις φορές.
- Σερβίρετε το χοιρινό με τη σάλτσα μανιταριών συνοδεύοντας με αγριόρυζο ή ζυμαρικά.
πηγή: ethnos.gr