27
Αυγούστου
2022
- 16:10
Τελευταία τροποποίηση στις 27 Αυγούστου, 2022 - 16:12
Υλικά
Εκτέλεση
- Για το γλυκό κουταλιού με ψητά σύκα γεμιστά με αμύγδαλο, καλύπτουμε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα αραδιάζουμε στο ένα ταψί, πάνω στη λαδόκολλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Στο άλλο ταψί αραδιάζουμε τα αμύγδαλα.
- Τα βάζουμε και τα δύο στον φούρνο και ψήνουμε τα μεν αμύγδαλα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, τα δε σύκα για 30 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το μυρωδικό και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά (απ' όταν αρχίσει ο βρασμός), μέχρι να γίνει ένα πυκνό σιρόπι.
- Σε κάθε μισό σύκο βάζουμε ένα αμύγδαλο στη (μαλακωμένη από το ψήσιμο) σάρκα και κλείνουμε με το άλλο μισό σύκο.
- Τα τοποθετούμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, πιέζοντας λιγάκι, και απογεμίζουμε με το σιρόπι, όσο είναι ζεστό.
- Κλείνουμε τα βάζα και μόλις κρυώσουν τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 3 μήνες.