Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2025 -

Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα



Υλικά

Για την πουτίγκα με τσουρέκι

  • 1½ φλ. γάλα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. τσουρέκι κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. καρύδια

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε κατσαρόλα, να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή! Αν πάρει βράση θα φουσκώσει και θα χυθεί.

Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε τα αυγά σε μπολ.

Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά ανακατεύοντας καλά.

Βουτυρώνουμε μικρό πυράντοχο σκεύος, στρώνουμε μέσα τις φέτες τσουρεκιού, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ή ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα καρύδια.

Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα σιγά σιγά.

Βάζουμε το πυράντοχο σκεύος σε ταψάκι με βραστό νερό (μπεν μαρί φούρνου).



 Για το ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.

Θα φουσκώσει πολύ. Μόλις το βγάζουμε, πέφτει. Από κάτω γίνεται κρέμα αφράτη και από πάνω ξεροψημένη σοκολάτα.

.argiro.gr