
Υλικά
320 γρ κοφτό μακαρονάκι
200 γρ φασόλια
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
80 γρ. αλεύρι
30 γρ κρεμμύδια
30 γρ. σέλινο
30 γρ. καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
Δενδρολίβανο
10 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου 80 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και το μπέικον. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά,
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, καλύπτουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 3 λεπτά.