Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 -

Καλοκαιρινό τουρλού με φέτα



Υλικά Συνταγής
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
2 μέτριες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα
Εκτέλεση
Για το τουρλού κατσαρόλας, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.

Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).

Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.