Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024 -

Συνεργασία Μίλαν και Ίντερ για κοινό νέο γήπεδο



Τις διαδικασίες για μετακόμιση σε νέο γήπεδο τρέχουν γρήγορα Μίλαν και Ίντερ, με τους δύο μεγάλους συλλόγους της Λομβαρδίας να έχουν εκπονήσει ένα φιλόδοξο πλάνο αναφορικά με τη μελλοντική τους έδρα, που θα συνεχίσει να είναι κοινή.

Σχεδόν έναν μήνα μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν, «ροσνέρι» και «νερατζούρι» βρίσκονται σε καθημερινή επαφή και πραγματοποιούν σημαντικά βήματα προς την υλοποίηση του σχεδίου, λίγο πριν τη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Μπέπε Σάλα, στο τέλος του έτους.

Το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ είναι μια ιδέα του CEO της Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδη, και περιλαμβάνει τρεις διαφορετικά σενάρια: το ένα θέλει την ανακατασκευή του σταδίου στο Σαν Σίρο («Τζουζέπε Μεάτσα»), με το να ξηλωθεί το τρίτο διάζωμα και να υποχωρήσει η χωρητικότητά του σε 60-65 χιλιάδες, το δεύτερο θέλει την κατασκευή νέου γηπέδου στην ίδια περιοχή, κοντά στο υπάρχον, ενώ το τρίτο σενάριο θέλει την ανέγερση νέου γηπέδου, αλλά σε νέα περιοχή του Μιλάνου, με το Σέστο Σαν Τζιόβανι να είναι το φαβορί, καθώς εκεί έχουν αγορασμένο οικόπεδο οι «ροσονέρι».

Η Ίντερ και η Μίλαν, με επικεφαλής τους Αλεσάντρο Αντονέλο και Ιβάν Γκαζίδη, θα θέσουν στον Μπέπε Σάλα τα δεδομένα, με τη δημαρχεία να μην επιθυμεί τη μετακόμιση των δύο συλλόγων σε κάποιο άλλο γήπεδο. Άλλωστε, η δημοτική Αρχή φρόντισε για να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος, να κατασκευαστεί σταθμός του μετρό στο Σαν Σίρο, κοντά στο γήπεδο, ο οποίος άνοιξε το 2015. Για τον λόγο αυτό, ο Γκαζίδης προχώρησε στην εξής δήλωση: «Το να κατασκευαστεί ένα γήπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Σίρο, δεν θα μας έβλαπτε. Θα ήταν μια καλή εναλλακτική».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport, τα πάντα αυτήν τη στιγμή είναι ανοικτά όσον αφορά το πρότζεκτ των δύο συλλόγων του Μιλάνου, με τον χρονικό ορίζοντα της δημιουργίας ή ανακατασκευής του νέου γηπέδου να προσδιορίζεται στο 2022. Το υπάρχον γήπεδο, πάντως, είναι δύσκολο να αποτελέσει εύκολα παρελθόν, καθώς σε αυτό και γύρω από αυτό έχουν πολλές από τις λειτουργικές τους υπηρεσίες τόσο οι «ροσονέρι» όσο και οι «νερατζούρι».