11
Δεκεμβρίου
2018
- 21:54
Τελευταία τροποποίηση στις 11 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:54

Συστατικά
- 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
- 2 κρόκοι αυγών
- 80γρ ζάχαρη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- αλεύρι για το άνοιγμα
Για το άλειμμα των μπισκότων
- 1 κρόκο αυγού
- λίγο γάλα εβαπορέ
Για το ψήσιμο
- λαδόκολλα
Για την διακόσμηση
- τρούφες τις αρεσκείας σας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε με το χέρι μας το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την ζύμη μας για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Στην συνέχεια πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με λίγο αλεύρι χωρίζουμε την ζύμη και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα πάχους περίπου 1 εκατοστό.
- Με την βοήθεια μερικών κουπ-πατ σχηματίζουμε τα σχέδια που θέλουμε
- Τοποθετούμε τα μπισκότα στην λαδόκολλα
- Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το εβαπορέ με τον κρόκο και αλείφουμε τα μπισκότα μας
- Τέλος τα πασπαλίζουμε με την τρούφα Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12΄ .