Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025 -

Λαζάνια al pesto



Υλικά
400 γρ. λαζάνια
1 ½ λίτρο μπεσαμέλ
400 γρ. pesto
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα λαζάνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν. Ανακατεύουμε το pesto με τη μπεσαμέλ χλιαρή (να μην είναι πολύ πηχτό το μείγμα). Βουτυρώνουμε ένα ταψί και κάνουμε μία πολύ λεπτή στρώση αρχικά με τη σάλτσα και ξεκινάμε τις υπόλοιπες στρώσεις με λαζάνια, σάλτσα (pesto και μπεσαμέλ), παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές τελειώνοντας με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα η παρμεζάνα.